Kdo vse je zapustil predsednika vlade?

šarec

Poraz na parlamentarnih volitvah, ki ga je doživel Marjan Šarec, je nakazoval, da trdne vlade ne more sestaviti. Po tem, ko je zavrnil sodelovanje z zmagovalko volitev SDS pa so ga počasi zapuščali tudi ministri in državni sekretarji. na koncu se je vlada sesedla sama vase!

Kdo vse je zapustil predsednika vlade!

Ob imenovanju vlade so državni sekretarji postali tisti, katere so volilci poslali na smetišče politične zgodovine, a so pri Marjanu Šarcu očitno našli delo. to so: Damir ČrnčecVojmir UrlepIgor MallyRoman KirnUroš Prikl in Anja Kopač. Kasneje je bil imenovan tudi famozni Peter Vilfan., katerega je odnesla afera z neplačevanjem davkov

  • Odstopili: Peter VilfanRoman Kirn in Vojmir Urlep. Kirn in Urlep tudi pomembna člena ekipe LMŠ pred volitvami 2018.
  • LMŠ: Generalni sekretar Brane Kralj je odstopil zaradi afere Uradni list.
  • Poslanci: Zaradi afere ukraden sendvič je odstopil poslanec Darij Krajčič.
  • Ministrski zbor: Leta 2019 je odstopilo ali je bilo odstopljenih 5 ministrov: Vase zagledani Marko Bandelli, ki je grozil županu , Dejan Prešiček,ki je maltretiral zaposlene, Jure Leben zaradi afere maketa in Iztok Purič zaradi zasebnih razlogov). Leta 2020 je odstop napovedal od volilcev pozabljeni Karl Erjavec, odstopil je Andrej Bertoncelj, da je premieru že podal “bianco odstopno izjavo”, je razkril Aleš Šabeder. Slednja sodita v kvoto LMŠ.
  • Na koncu pa je svojo vlado potunkal še predsednik vlade in danes podpisal odstopno izjavo!

MG

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.