Kdo vse se je poklonil vodji nekdanje zloglasne UDBE Janezu Zemljariču?

Janez Zemljarič, slika twitter

Golobova vlada je danes odločila, da bo nekdanji direktor Službe državne varnosti Janez Zemljarič, ki je veljal za enega najbolj vplivnih stricev iz ozadja, pokopan z vojaškimi častmi, četudi se je Zemljariču v zadnjem desetletju očitalo njegovo vlogo pri udbovskih umorih.

Gre za skrajno zavržno zadevo. Gospod Zemljarič se je namreč podpisoval pod dokumente, s katerimi je omogočal teroristična dejanja, umore jugoslovanskih državljanov v tujini. Gre za dejanja, za katera bi morala biti ničelna toleranca,” je odločitev vlade komentiral publicist in župan občine Radenci Roman Leljak.

Vlada je celo objavila najbolj zavržno dejanje, v času samostojne Slovenije, osmrtnico v Delu v kateri je zapisala: »Ohranili ga bomo v trajnem spominu.« Dodala je še, da je bil Zemljarič v letih 1978 do 1980 republiški sekretar za notranje zadeve, od leta 1980 do 1984 pa predsednik izvršnega sveta skupščine SRS, kot se je takrat imenovala vlada. Da je bil pred tem načelnik tajne politične policije SDV ni omenila. Prav tako ne, da je, bil, kot šef UDBE odgovoren za številne umore in mučenja Slovencev.

In kdo se je sploh poklonil Zemljariču? Prav nihče iz vlade in noben vodja stranke. Tam ni bilo opaziti niti borca za komunizem, od volivcev pozabljenega Marka Koprivca, ne Tanje Fajon, nobenega iz Levice. Je bil pa prisoten seveda zadnji predsednik komunistov, ki ima na glavi podobno veliko masla, kot pokojni Zemljarič,  Milan Kučan, pa župan Zoran Jankovič, pa nekdanji ustavni sodnik Ciril Ribičič, zasledili smo tudi Draga Isajloviča, pa propadlega politika Ljuba Jasniča, Igorja Lukšiča in druge.

video, slike: Topnews.si

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.6km/h
100%
1°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA