slika: Politikis

Policijske preiskave na eni strani, medijski napadi z druge strani, za vsem pa stoji globoka država, ki ji je Janševa vlada trn v peti, ki se ga nikakor ne more rešiti.

Bliskovita preiskava zoper Počivalška

Bliskovito je stekla ovadba zoper Zdravka Počivalška, ki jo je sprožila Mladina, saj je istega dne Nacionalni preiskovalni urad (NPU) po naročilu tožilstva podal predlog za hišno preiskavo pri ministru za gospodarstvo. In na sodišču, kjer po tesnih stikih s Kosom slovijo številne sodnice in sodniki, je bil dežuren sodnik, ki je preiskavo tudi brzinsko odredil.

Vir portala Škandal24 pripoveduje: “Preiskave zaradi nabave respiratorjev in zlorabe javnih sredstev sta osumljena Počivalček in Potočnikova, drugih osumljencev menda ni. Preiskave so na predlog NPU, podpisala jih je preiskovalna Mojca Kocjančič, bivša žena Aleša Zalarja, nekdanjega državnega sekretarja Katarine Kresal, tekst odredbe je zelo šalabajzerski, v večini sledi Tarči, Ivanu Galetu in izjavam Riharda Knaflja.” Zadevo naj bi usmerjala tožilka Bojana Podgorelec. Preiskavo, naj bi usmerjal še en razvpiti kriminalist, ki išče svojih pet minut, prek katerih bi se zavihtel v fotelj šefa NPU, Mitja Gregorc, z njim pa sta v ekipi še Kociper in Grahovnik, ki je bil v prejšnjih časih pri Službi državne varnosti (SDV).

Viri portala Škandal24 pravijo, da je operativno akcijo formalno znotraj policije oziroma NPU izvedel namestnik direktorja David Antulović, ki naj bi organizacijo akcije prevzel kar med svojim dopustom. In to v domači kuhinji. Antulovića je na NPU skadroval bivši direktor policije Janko Goršek, mož iz časa Katarine Kresal, ko je za protokol pri ministrici skrbela danes gorečna politična protivladna aktivistka Tamara Lah, tudi žena takratnega državnega sekretarja pri Kresalovi Damjana Laha.

Ministru Počivalšku je bilo za čas hišne preiskave odvzeta tudi prostost.