Kibernetski napad na spletno stran športnih stav

Kibernetski napat
Slika: Anete Lusina
Obseg napada še ni znan - trenutno se skupaj z oblastmi preiskuje

Kibernetski napadi so v zadnjem času vse bolj pogosti in vsak dan se pojavijo nove tehnologije, ki jih napadalci uporabljajo za vdore v različne sisteme.

Kot je podjetje Novomatic sporočilo v izjavi za javnost, je Admiral Sportwetten – avstrijska spletna stran športnih stav admiral.at, bila v četrtek. 19. januarja 2023 tarča kibernetskega napada. Po navedbah podjetja so takoj aktivirali načrte za izredne razmere in sprejeli vse potrebne ukrepe za varnost sistema in preiskavo napada. Poleg tega so ustanovili krizni štab znotraj in zunaj podjetja, sestavljen iz strokovnjakov za varnost IT, ki bodo raziskovali napad.

Škoda še ni znana

Začeli so z obsežnim preiskovanjem dogodkov, trenutno pa še ne morejo natančno določiti obsega in škode napada. Iz varnostnih razlogov so med drugim začasno izolirali spletno stran in jo začeli obnavljati.

Podjetje zagotavlja, da so vsa denarna sredstva strank varno shranjena.

Admiral je obvestil pristojne oblasti o dogodku in je v stiku z njimi. Kot so zapisali v izjavi, so seznanjeni s težko situacijo in so zato že v preteklosti sprejeli obsežne ukrepe za maksimalno zaščito kibernetske varnosti podjetja.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
2.6km/h
75%
-3°C
-2°
-4°
-2°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA