Kje bodo danes v Mariboru potekala bogoslužja?

Na predvečer Božiča, ki ga bomo kristjani obeležili v nedeljo, bodo po številnih cerkvah potekale polnočnice. Cerkve bodo ponovno nabite polne. Obeta se tudi dokaj topla noč.

Po cerkveni tradiciji je na predvečer Božiča sveti večer, ko se ljudje zberejo doma, blagoslovijo dom in pojedo Božično večerjo. Nato se odpravijo k polnočnicam, kjer pričakajo Jezusovo rojstvo, naslednji dan pa še k jutranjim in dopoldanskim Božičnim mašam. Mnogi na sveti večer postavijo jaslice in okrasijo Božično drevesce, ki so tudi sicer najbolj prepoznavna zunanja znamenja Božiča. Božič je drugi največji krščanski praznik, a zagotovo najbolj priljubljen in prepoznaven.

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl bo mašo daroval v mariborski stolnici. V mariborski stolnici bo prva polnočnica potekala že ob 21.00 uri, polnočne maše pa bodo potekale tudi v frančiškanski baziliki, v cerkvi na Pobrežju, v centru Don Bosko, v cerkvi Sv. Jožefa na Studencih, v cerkvi Sv. Križa na Taboru, ter v cerkvi Sv. Cirila in Metoda na Teznu.

Slovenski škofje so v poslanici pred božičem vsem zaželeli blagoslovljene praznike, ob tem pa izpostavili upanje, ki ga prinaša Jezusovo rojstvo. “Tako kot rojstvo otroka pomeni upanje za družino, tako božje rojstvo pomeni upanje za celotno človeštvo,” so zapisali. Vsem so zaželeli, naj jim božič utrdi vero, prinese mir, veselje in novo upanje.


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
1km/h
100%
-1°C
0°
-2°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA