Zavarovalnica Vzajemna bo podražila premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in tako so se vsule ponudbe drugih zavarovalnih agencij, ki na različne načine skušajo privabiti stranke.

Koliko nas stane dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri vzajemni bo dražja od septembra, podražila se bo za 3,70 evra in bo znašala 35,67 evra, dobra dva evra in pol višja kot pri Triglavu, kjer je premija 32,99. Najcenejša je sicer pri Adriaticu, kjer mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja trenutno stane 31,98 evra, kar je 3,70 evra manj kot pri Vzajemni.

Pri Triglavu najbolj vztrajni?

Dvigom cene premij Vzajemni so v prejšnjih letih vedno sledili tako na Triglavu kot pri Adriaticu. Ker zavarovalnice v sklopu dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ponujajo identične storitve. je pričakovati, da bosta premiji dvignila tudi Triglav in Adriatic?  Pri Triglavu zavarovance Vzajemne vabijo s podatkom, da so na letni ravni za “65 evrov cenejši od Vzajemne”, azavarovanci, ki bi pristopili k njim, nimajo nobenega zagotovila, da že naslednji mesec premija ne bo dražja. Takega zagotovila nimajo tudi drugod?

Prestop k drugi zavarovalnici ali preklic pogodb je mogoč po 1 letu s 3 mesečnim odpovednim rokom. Zavarovanje je sicer sklenjeno za dve leti, po izteku roka pa se pogodba samodejno podaljša.

Triglavu pomaga tudi Damjan Murko?

Triglav se je v ofenzivo na zavarovance Vzajemne vključil z vsemi topovi. Ne le telefonsko prepričevanje, nagrade v obliki vrednostnih bonov, mimoidoče k zamenjevi zavarovalnice v nakupovalnih centrih vabi tudi Damjan Murko. O tem ali to zavarovalnici bolj koristi, ali škodi, pa raje nebi zgubljali besed. Odločitev je seveda na vaši strani!

vir: žurnal24

M.G.