Iz Doma Pod Gorco skrbijo tudi za tiste Mariborčane, ki si sami hrane, oziroma toplega obroka ne morejo privoščiti. Lepa gesta, ki jo sicer sofinancira tudi Mesta občina Maribor.

Nove ukrepe MOM ne upoštevajo vsi

Kljub novim ukrepom, ki jih je sprejela prav Mestna občina Maribor, pa se sami ne držijo protokolov in pravil. Kaj nam potem koristi neka županova sočutnost za zdravje ljudi, če pa sama občinska podjetja še posebej pri najbolj ranljivih protokola in pravil ne upoštevajo. Brezdomci in socialno ogroženi, so še kako potencialna tarča koronavirusa.

Na dostavljalce hrane Dom pod Gorco smo poslali tudi vprašanja, kako to, da se ne zaščiti socialno šibke mariborčane pred okužbo s koronavirusom, a odgovora nismo dobili! So pa na svoji spletni strani zapisali: “V DOMU POD GORCO vam ponujamo dostavo kosila, ki vam ga osebno pripeljemo v ustrezni posodi za transport hrane, da se ohrani prehranska vrednost in kvaliteta ter videz pripravljenega kosila. Kadar gre za našo prehrano, gre tudi za naše zdravje. Naša prehrana namreč neposredno vpliva na naše zdravje in s tem na kvaliteto našega življenja!” A gneča pri dostavljalcu hrane žal ne pripomore k kvaliteti življenja Mariborčanov.vir: portal V Fokusu

MG