Kljub zagotovilu po odstopu, “goloritni” profesor Markič še vedno poučuje?

slika facebook

Učitelj na osnovni in srednji šoli Gregor Markič, kljub zagotovilu o odstopu z mesta profesorja zaradi vulgarnega razkazovanja riti na enem izmed protestov očitno še ni odstopil?

Ali profesor Gregor Markič še vedno poučuje?

Markič, je 24. junija na Prešernovem trgu pred kamerami spustil hlače in razkazoval svojo zadnjico. To se je zgodilo na enem izmed protivladnih protestih! Na spletnem portalu Nova24TV so prvi razkrili tudi njegovo identiteto. Gre za učitelja, ki polovično uči na OŠ v Lescah in Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radovljici, profesorja Gregorja Markiča.

Skesani učitelj je takrat na svojem Facebook profilu zapisal sledeče:

“Spoštovani, po številnih grožnjah s smrtjo vas prosim, da prizanesete vsaj mojima otrokoma in ženi. Ni vam treba terjati odgovora od mojih delodajalcev, z njimi sem se že telefonsko dogovoril, da prekinemo delovno razmerje. Če zahtevate še kakšno zadoščenje, vam bom ugodil, samo rotim vas, da ne netite več sovraštva ljudi, ki nam grozijo, z novimi članki o meni, ki jih brez dvoma že pišete. Zagotavljam vam, da ne bom več učitelj in da vam bom potrdilo o prekinitvi delovnega razmerja nemudoma dostavil. Priznam in vidim, da je moje sredino dejanje bilo zavrženo in vsega obsojanja vredno, saj je vznemirilo tako mnogo ljudi. Za več bom na razpolago jutri, ko se vrnemo z morja. Naj še enkrat ponovim: da bi se serija člankov o meni nocoj končala, da bi bilo prizaneseno mojima otrokoma in moji ženi, sem pripravljen storiti še karkoli drugega, poleg tega, da sem že podal ustno odpoved. Vse dobro vam želim, Gregor Markič.”

Učitelj je javni uslužbenec, ki ga veže kodeks javnih uslužbencev in je hkrati vzgojitelj. S svojim zgledom vzgaja, pa naj bo to v službenem ali prostem času, saj je dejansko javna osebnost. Učiteljica oziroma učitelj je vzornik svojim učencem in učenkam, dijakom in dijakinjam, študentom in študentkam. Poklic učitelja prinaša poleg zahtev strokovnosti in etičnosti tudi odgovornost.


Z vprašanji smo se zato obrnili na OŠ Lesce in Srednjo gostinsko šolo Radovljica, kjer smo zahtevali odgovor v zvezi z delom učitelja Gregorja Markiča, ter ali na obeh šolah še vedno uči. Ko bomo odgovor dobili, vam ga bomo seveda posredovali. Je pa Gregor še vedno učitelj (vsaj) na Srednji gostinski šoli za turizem v Radovljici, kot je razvidno na spletni strani šole.

MG


VREME

Maribor
oblačno
83%
2.1km/h
91%
23°C
23°
21°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.