Kmetje postavili vladi ultimat, drugače bodo nadaljevali s protesti.

Kmetje so na torkovem shodu vladi pokazali, da mislijo resno. Z najmanj 700 traktorji so namreč zavzeli prestolnico in povzročili pravi prometni kaos.

Kmetijske organizacije so po torkovem protestnem shodu na politični vrh naslovile zahtevi za takojšen umik uredbe o programu upravljanja območij Nature 2000 in predloga novele zakona o zaščiti živali v delu, ki se nanaša na spremembo nadzora rejnih živali. Če to ne bo izpolnjeno, bodo nadaljevale protestne aktivnosti.

Kmetje zahtevajo takojšen umik uredbe o Naturi 2000 in predlaganih sprememb nadzora rejnih živali

Zahteve so v sredo naslovili na predsednico DZ-ja Urško Klakočar Zupančič, predsednika vlade Roberta Goloba, poslansko skupino SD, ministra za naravne vire in prostor ter na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko, so dodali.

Kako se bodo zadeve razpletle bo več znanega po praznikih.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.