Ko Matija Stepišnik (Večer) ne bo več plačan s strani RTV?

Matija Stepišnik, slika Politikis

RTV ne bo več plačevala kolumnistov, oziroma ljudi, ki s svojo politično levo agendo kvasijo “neumnosti” na javni RTV Slovenija.

Komentatorji, kot so Igor Vidmar, Večerovec Matija Stepišnik, Antiša Korljan in drugi še vedno ostanejo del oddaje Studio City, vendar ne le z dvominutnim, pač pa petminutnim komentarjem. “Torej bodo komentatorji imeli celo več programskega prostora. V taki dolžini in obliki namreč nastopajo tudi komentatorji v Odmevih, med njimi Primož Cirman, Rok Čakš, Bogomir Kovač ali Alem Maksuti, a jih RTV Slovenija ne bo plačevala.

Na laži levega bruhalnika nesmislov Mladine, da RTV ukinja časopise, so se na nacionalki odzvali s pojasnilom, da je bilo v zadnjih letih v odpadu opaziti precejšnje število neprebranih revij in časopisov. Tudi v luči varčevanja in bolj prijaznega pristopa do okolja so zato vse enote RTV Slovenija pristopile k zmanjšanju časopisja.

In koliko je nacionalna televizija plačevala za domače časopise? Leta 2018 kar 160.216 evra, leta 2019 še več – 163.143 evra, leta 2020 – 148.849 evra, leta 2021 – 141.565 evra, za polovico zneska iz leta 2021 pa je planiran strošek denarja za domače časopisa v letošnjem letu.

Koliko bo to manj Večera na RTV pa ve le Stepišnik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.