pavle rupar

Kolumna

Piše: Pavle Rupar

Gospod Aleksander Čeferin, ali bolje rečeno gospod denar?

Poznava se že dolgo, čeprav se tudi dokaj dolgo nisva videla! Včasih me je zastopal vaš cenjeni oče Peter Čeferin, nekaj tudi pri vaši družbi zaposleni odvetniki! Tudi občino Tržič ste zastopali in.. Prenehala sva, ker nikdar in nikoli nisem uspel sodišču dokazati z vašo pomočjo svoj in naš prav, resnico, edino in zveličavno! A ni zanimivo.. Ne z očetom, ne z vami, ne z Rokom, še manj s Klavdijem, ne s komerkoli pod priimkom Čeferin!

Pravzaprav ne pišem povsem odkrito! Vendarle sem dobil na Ustavnem sodišču zadnji trenutek pozitivno rešitev meni v prid! Pa ne zaradi mene pač pa zaradi interesa odvetnikov vašega kova, ki so kdo ve kolikokrat uporabili to sodno pravo, da so služili denar. Ampak takrat je zmagala tudi Resnica in Pravica!

Zakaj le enkrat, če sem imel dvesto tožb, preganjanj, sojenj.. Zakaj sem vas vedno odpoklical, ker sem spoznal, da ne delate meni in Pravici v korist pač pa za druge interese! Naj si bodi v korist političnim nasprotnikom, tajkunom, kapitalu.. Preprosto zato, ker ste od njih dobivali večjo korist , kot od mene.. Pa sem vam zaupal! V nasprotju s predsednikom Janezom Janšo, ki me je nič kolikokrat opozoril, da ne sem z vašim izborom izbral poraz vnaprej! Zelo zanimivo, kako dobro vas je poznal že pred 20 leti! In glej ga zlomka.. Janković še nikoli ni izgubil, jaz vedno! Zakaj?

Tudi vaša pot na UEFA po mojem mnenju ni bila ljubezen do nogometa, a to je vse. Denar, plača čez milijon na leto, dodatki, kdo ve koliko še.. In čast, ego, čast, denar!! Takrat sem bil vesel zaradi vas, ker se mi je dopadlo, da Slovenec predseduje Nogometni zvezi.. Pa to ni bila vaša ljubezen do nogometa pač pa očitno ljubezen do denarja.. Ne dolgo od izvolitve so se začele govorice, da je nogometna mafija storila vse, da postavi  sebi kompatibilno osebo na mesto organizacije, ki se igra z milijardami! Denar! In glej ga zlomka, kako se na vaši sponzorski listi znajde veseli Vesel, predsednik računskega sodišča! Iz ljubezni? Ah ne me basat.. Zaradi denarja, gospod Čeferin, denarja! Vesel zna z denarjem, mar ne?

(Zapisi na družbenih omrežjih so nelektorirana in ne izražajo vedno mnenja portala e-Maribor)

Vaše pojavljanje v trenutku, ko se pošteni ljudje borimo z epidemijo in boleznimi očitno ni naključna! Tudi časovno sovpada s spogledovanje z denarjem! Ne več v UEFA, ta vam polzi iz rok in bo propadla tudi po vaši krivdi.. Nikoli se ne boste najedli in obogateli, da bi imeli dovolj.. Še, še, še.. Denar, denar ,denar.. In kar zmanjka do plače na sedežu UEFA boste nadomestili z egom, častjo, kot delitelj nasvetov.

Vi imate ljubezen?

Vi imate eno samo ljubezen, je tako? Ne do odvetniške službe, ne do svojih strank, še najmanj do kitajskih prijateljev, ki vam podarijo nekaj mask, niti predsedovanje UEFA do nogomeat še manj! Še najdlje od teh strašnih pojmov ljubezni pa je Slovenija! Odkrito si priznajva, ni vam mar za državo, epidemijo, državo, Slovenijo! Če k vaši edini ljubezni dodam kanček časti in maščevanja Janezu Janši (zakaj vesta vidva), če dodam ščepec ega, ki je v nadutosti izrazen, da ga vidijo slepi, začimbico želje po oblasti, ki je sedaj zadoščena na funkciji predsednike UEFA, potem je edina in samo ena vaša ljubezen denar, denar, denar.. Denar sveta in Slovenije vladar?! Vsaj enkrat upam, da vam ne bo uspelo gospod Denar!

Pavle Rupar

(Kolumna je avtorsko delo posameznika in ne odraža vedno stališča uredništva portala)