PAVLE RUPAR - Politično s Pavlom Ruparjem
PAVLE RUPAR: Politično s Pavlom Ruparjem

KOLUMNA

Politično s Pavlom Ruparjem na portalu e-maribor

O Karl, Karl zakaj si me zapustil ?!

Če bi seveda bila politika pojem, ki spušča telepatska sporočila! Morda pa Karl to celo sliši, v njegovi lažni zaverovanosti, da ga narod in politikaERJAVEC potrebujeta, kaj takega zlahka razlaga kot prisluh, klic in prošnja, naj ostane! Realna pa je sedaj jasno , da so ga tako Kučan, Golobič in drugi levičarski klanovci s KULom na čeli imeli tako zelo vrh glave, da so ga raje posadili na mesto takoj pod direktorjem Iskratela Puljićem!

Kolikor sem seznanjen in kolikor razberem v medijih pa zna biti ta umestitev nesposobnega Karla Erjavca morda celo problematična! No , bi bila lahko, če bi bili državni tožilci, Proti korupcijska komisija, kriminalisti in drugi levičarji, ki oblikujejo red in pravico v državi in vodijo omenjene institucije pravične do države in nepristranske! Karl je namreč dobil to službo za »nagrado«, bolje rečeno, kot darilo za svoje usluge Iskratelu, Puljići, levičarskim organizacija, KULu in še komu! Znano je, da je za omenjeno podjetje neutrudljivo lobilar v Rusiji, na Bližnjem vshode, skratka ,kjerkoli je lahko, ko je bil zunanji minister! Trenutno pa ne vem ali sem jaz nor ali omenjeni, ker Zakon o nezdružljivosti funkcij vsekakor prepoveduje, da bi se zunanji minister ukvarjal z lobiranjem in posli! In Karl je zunanji minister bil, nedvomno pa lahko sklepam, da je tudi dobival provizije od tega. Domnevam, ker si drugače njegovega porsheja, hiše v Umagu, stanovanj po Ljubljani in še kje ter posest s hišo v Naklem ne morem drugače razlagati!

Povsem upravičeno se sprašujem, ali bo kdo od pristojnih sprožil preiskavo zoper njega po uradni dolžnosti in preveril, zakaj poplačilo v Iskratelu in od kje potem tolikšno premoženje! Če mi bo kdo natvezil, da je Erjavec pristal na mestu svetovalca direktorja Puljića, me bo spravil v smrtno nevaren smeh! Karl za tako zadevo absolutno ni sposoben ali pa imajo Iskratelu v načrtu poriniti v stečaj in likvidacijo! Tega je edino sposoben! Ima pa eno olajševalno okoliščino!

Če se Karl Erjavec nikoli več ne bo vrnil v politiko in ga bodo z brco v zadnjo plat odslovili tudi v Desusu, potem naj pač bo drugi človek Iskratela! V tem primeru bi svetoval, da ga tam pustijo do smrti! Daleč najmanj škode bo naredil državi in upokojencem pa tudi Evropi, ker bi v nasprotnem zopet rinil na mesto kakega univerzalnega ministra! Roko na srce, toliko škode, kot jo je naredil Karl je že prava umetnost narediti! Zatorej naj bo parkiran tam, kjer je sedaj, ne glede na vzrok te zaposlitve, višino plače in sposobnost, ki je nima! To je potemtakem največje darilo Sloveniji s strani Iskratela in če bi ga res obdržali do upokojitve zaslužijo največja državna priznanja!

Se pa odkrito bojim, da bodo zelo kmalu spoznali, da se z njim niso kaj prida opomogli! Zato napovedujem kratko dobo parih let miru pred njim! Ko bo iztržil, kar so mu še dolžni za protizakonito lobiranje po tujini kot zunanjemu ministru bo postal njihov problem. Problema pa se rešiš najbolje tako, da ga za problem porineš tja, od koder je prišel! Zato verjamem, da Karl prisluhu , ki ga sliši z našmeškom odgovarja: » Ne boj se, nisem te zapustil, kmalu bom v tvojem objemu«!

Pavel Rupar