PAVLE RUPAR - Politično s Pavlom Ruparjem
PAVLE RUPAR: Politično s Pavlom Ruparjem

Kolumna

Politično s Pavlom Ruparjem na portalu e-maribor

“Stoj moj Zorčič, kam odhajaš, koga puščaš za seboj?”

Seveda je tako: če se dva med seboj ne razumeta, se pač razumeta! A ob slovesu vsak prej premisli, kaj bo z odhodom profitiral, če ljubezni pač ni več! Le malokrat pa sem v življenju videl, da nekdo odhaja od drugega in pri tem izgubi čisto vse, kar mu je bilo dano samo zaradi ponosa, neumne ideologije, ali nasprotovanju nekomu kar tako,ker pač.. Kaj vem, kar tako!

Igor Zorčič, če bi te videl v živo bi ti zapel tisto Šifrerjevo: Stoj moj Zorčič, kam odhajaš, koga puščaš za seboj.. Ker se mi zdi primerna! Ker govori o »pšenici polj«, ki jo zapušča in gre v puščavo, ker za seboj pušča dobro življenje in gre na slepo v neznano«! Kot tisti nesrečnik Gale, ki je zaradi pet minut slave, nadutosti in odlične reklame levičarskih novinarjev, komunističnih medijev z RTV SLO na čelu uniči svoje življenje, svojo družino in ostal..sam!! Niti pes ga ne povoha več, razen , ko ga bodo rabili da še malo pljune čez Janšo in vlado! Sicer je popolnoma sam, osamljen in brez vsega!

Ne pišem v spodbudo koristi in zaslužkov, sam nekoč odšel iz Državnega zbora kot prvi politik in poslanec, ki je vrnil funkcijo! A to sem naredil iz sramu do napačnih dejanj, ki sploh niso bila napačna in iz moralnega in etičnega vidika, da bi pripomogel k razvoju odgovornosti in kulturi politikov! Če si tudi ti takih načel, zakaj se potem seliš v drugo poslansklo skupini, zakaj ne vrneš mandata in izstopiš kot poslanec! Kaj ti je, dragi Igor, da za levičarko, pogubno in škodljivo politiko zapuščaš celo mesto predsednika Parlamenta? Mar misliš, da ti bo na levi kdo ponudil kakšno plačilo, nagrado, kaj? Ne zameri, bil sem prepričan, da si bolj pameten, da vpliv komunizma ne seže ne tebi, ne Slugovi toliko, da bi te zamajala! A očitno sem se zmotil, pet minut slave na kriminalnem levem bloku s KULovci ti je zameglilo razum!

Tu in zdaj napovedujem, da te čez dva meseca nihče več niti pogledal ne bo ne na levi , na desni pa si že itak tako-tako! A vsaj vtis si dajal, da si gospod, ne tovariš, da se znač obleči v obleko in kravato in da nikoli ne boš silil na stran razcapane Levice, Serpentinškovih komedijantov  in drugih.. Da te je v roke dobila alkoholičarka Gobčeva in iz tebe vlekla besede, ki jih razumen človek težko dojame je zate pogrom! In še eno napoved smelo zapišem: tvoje politične kariere je konec!! Pa bi bil soliden politik , dokaj verodostojen in spoštovan! Tako pa si s to potezo sebi odvzel vse dostojanstvo, ploskali ti bodo le potomci sodelavcev v povojnih pobojih in šolani komunisti! Je to dovolj za tvoj ego?! Zamisli se!

igor zorčič
Igor Zorčič, slika: regional obala

Po drugi strani pa je med tistimi, ki podpiramo vlado in Janšo, med nami, ki nas je vedno več in vedno močnejši smo, že dolgo v zraku mnenje, da je po svoje zadnji čaš, da se s Slugovo odplakneta kot domnevna prekupčevalca z glasovi! S svojim odhodom bo prenehalo ugibanje ali ata oziroma ste vi izdajalci svoje stranke pri glasovanjih in ali je vseeno enotnost v kolektivu bolj pomembna od egoizma, ki vaju, vas in te spremlja ves čas! S svojim odhodom, Bogu hvala, skorumpiranim levičarjem in mafiji ne boš čisto nič koristil, še več, izgubil si še tisto, kar si imel! In tega je res veliko..

Drago Igor, res sem mislil, da si bolj pameten! Ampak, odločil si ali se boš sam! Zato zbogom in Bogu hvala, da ne boš več mešal misli poštenih ljudi! Zdaj bo povsem jasno, kdo in kaj si!

Pavle Rupar