/KOLUMNA/ Pavle Rupar: “Totalno nekoristne interpelacije!”

PAVLE RUPAR - Politično s Pavlom Ruparjem
PAVLE RUPAR: Politično s Pavlom Ruparjem

KOLUMNA

Politično s Pavlom Ruparjem na portalu e-Maribor

NEKORISTNA INTERPELACIJA

Kdaj je interpelacija, koristna? Če si nanjo, kot predlagatelj dovolj dobro pripravljen in moraš imeti zato do potankosti vnaprej izpolnjena dva pogoja, vsebinsko mora biti pripravljena tako dobro, da ji tudi predlagatelji verjamejo, imeti mora vnaprej potrjeno zadostno podporo, da sploh lahko uspe!

V kolikor ta dva pogoja nista izpolnjena je to udarec samega sebe v obraz! In ravno zato so interpelacije v tem trenutku odlična reklama za posamezne ministre in vlade, predvsem pa predsednika Janeza Janšo!

 

Že jutranja poročila na Radiu prvi so dala vedeti, da novinarji, tesni sodelavci ekstremne levice in komunistov in njihov propagandni stroj to ve! Nobene kritične besede niso namenili koaliciji in tudi o ministrici Kustečevi niso veliko govorili! So pa poudarili, kakšen naj bi bil namen interpelacij in da je zelo smiselno razmisliti, komu koristijo! V ta namen so povabili k izjavi dva levaka, ki sta opozorila, da leto in pol pred volitvami poseg v normalno delo vlade ni smiseln in da je bolje brusiti programe za predvolilni čas! Torej jih je do neke mere srečala pamet.. No pamet.. To moraš najprej imeti! Sledilo je opozorilo, da so take, maratonske razprave mlatenje prazne slame in naj se opozicija zamisli, kaj želi doseči tudi s preostalima »žrtvama« njihovih jalovih in nekoristnih napadov na ministra Mraka in Simonitija!

Zagotoviti dovolj podpore za uspeh!

In seveda še en pogoj ostaja v zraku, ki je nujen: zagotoviti dovolj podpore za uspeh! Torej 46 glasov! Da se opozicija ni ničesar naučila od bedne akcije s Karlom Erjavcem in zaupnici vladi ,je jasno! Tega niti ni pričakovati vse dotlej, dokler bodo bili bitko v vlado s sovraštvom, z negativno propagando in ekstremnimi levo-fašističnimi metodami! Tudi, če naročenim in lažnim anketam o podpori vladi, zadovoljstvu ljudi in priljubljenosti strank in posameznikov sami sebi verjamejo je to le dokaz, da izgubljajo!

Preveč odprte oči ima narod, da je spregledal ponarejanje rezultatov. Le-ti niso več usmerjanje volivcev in krojenje uspeha pač pa odkrita laž, odkrita s strani naroda, ne pa še s strani naročnikov! Ko bodo uvideli, da si ne morejo več lagati bodo morda pridobili tudi dovolj glasov za uspehe interpelacij!

Dolgočasna maratonska seja

Včerajšnja maratonska seja je bila dolgočasna! To, kar je predlagatelj povedal na začetku je bil potem samo še odmev govorcev. Bolj je bil oddaljen od izvora, manj učinkovit je bil! Na koncu je seveda izvodenel, v sramoto opoziciji jih je na ceduli pustilo kar nekaj njihovih parlamentarcev. Kot vodo na mlin so sami pripeljali lastno sovraštvo in neumnost do rezultata! In tu se pokaže dvostransko nabrušen meč interpelacij! Vsak napadalec je bil deležen odlične obrambe in prav pohvaliti jih moram, ker so argumentirano, jasno, morda celo humorno in posmehljivo postavljali zid pred Kustečevo in jo obranili! In si naredili odlično reklamo, povedali stvari, ki jih sicer ne bi nikoli slišali in bi bile zatajene! Zaradi neposrednega prenosa novinarji niso mogli ne prirejati, ne lagati in ne vplivati na javno mnenje! Torej..

Interpelacije so zelo koristna zadeva za tiste, ki so vsebinsko dobro pripravljeni in imajo dovolj glasov za uspeh.. zato naj si vlada in stranke koalicije samo želijo še več tako bedastih , nepripravljenih in skromnih predlagateljev, kot jih imamo ta trenutek!

Leva opozicija se bo tega morala še naučiti.

Pavle Rupar

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
52%
3.1km/h
40%
25°C
28°
24°
24°
Fri
14°
Sat
15°
Sun
15°
Mon
10°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.