Kolumna: Tim Rauter: “Fašistoidna narodno zabavna glasba?”

Tim Rauter
Tim Rauter
Kolumna: Tim rauter

JE NARODNOZABAVNA GLASBA RES FAŠISTOIDNA?

V začetku februarja je na radiu Val 202 gostoval prof. dr. Peter Stanković z ljubljanske FDV in močno razburil javnost s tole izjavo: “Nočem reči, da je ta glasba sama po sebi avtokratska, fašistoidna, a je s svojim preprostim, enoznačnim, uniformiranim svetom zelo pripravna  za take prisvojitve. S takšno lahkoto nekateri v Sloveniji uporabljajo besedo fašizem in označujejo za fašistoidne”. Zanimivo pomenljiv je tudi molk nekaterih medijev ob teh izjavah. V SDS menimo, da so takšne izjave za katerokoli narodno kulturo skrajno zavržne.

Glasba, ki še posebej vsakodnevno odmeva po Kamniku in Tuhinjski dolini, ter seveda na vsaki pravi gasilski veselici je vredna izjemnega spoštovanja. Približno 48% Slovencev posluša narodno zabavno glasbo, kar je le malo za poslušanostjo popa in rocka. Narodnozabavna glasba še danes močno krepi narodno zavest in odločitev Slovencev za demokracijo. Je eden glavnih stebrov slovenstva, katerega cenijo po celem svetu. Zato ne pustimo ljubljanski »FDV falangi« še naprej žaliti vse kar je slovenskega. Poleg vseh drugih slovenskih običajev in tradicije nam za povrh hočejo ukiniti še glasbo, katera spremlja pridnega slehernega Slovenca na njivah, za domačo mizo in tudi v pisarni.

Sicer pa se osebno niti ne čudim. Smo v svetu, kjer, ko ti zmanjka argumentov podprtih z dejstvi, se nekateri začnejo braniti tako, da na vsakem koraku ki ga prehodijo vidijo fašizem in diktaturo. Na vseh nas pa je, da to spremenimo na naslednjih državnozborskih volitvah.

Tim Rauter, Predsednik Gorenjske RK SDM in SDM Kamnik

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.