Komaj 15 letni Mariborčan zabodel 17-letnika. Oglasil se je oče napadenega

PU policija trak maribor nesreča

Petnajstletni napadalec je od 17-letne žrtve zahteval mobilnik in mu zadal več hudih ran. Storilca na policijo pripeljali starši, sinoči pred preiskovalnega sodnika.

Ker sta v zločin, ki se je v petek pozno zvečer odvijal na območju mestne četrti Magdalena v Mariboru, vpletena kar dva mladoletnika, so tamkajšnji policisti še bolj skopi z informacijami tako o žrtvah kot načinu in kraju storitve kaznivega dejanja kot po navadi. O tem, kaj se je pravzaprav zgodilo, možje v modrem molčijo, povedali so le, da so v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru sprejeli mladega fanta, ki je imel več vbodnih ran. Mladeniča, naj bi se neuradno sprla zaradi mobilnika. Oče napadenega napisal čustveno pismo.

17-letnikovo stanje je bilo v soboto zjutraj še zelo slabo, tiskovna predstavnica policije Anita Kovačič Čelofiga pa je sporočila, da je v smrtni nevarnosti. V nedeljo je njegov oče medijem sporočil, da se je sinu kljub hudim poškodbam, predvsem vranice, stanje izboljšalo, na očeta osumljenega 15-letnika pa je naslovil tudi pismo, piše Siol.net.

Pismo očeta napadenega 17-letnika objavljamo v celoti: “Ta petek je moj 17-letni srednješolec odšel čez reko na koncert nekega progresivnega banda v center alternativne kulture. Pred vhodom v klub je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bilo prejšnji teden zamenjano steklo in je verjetno zato dajal videz nove naprave. Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to ‘frdamano’ napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam,” je ozadje napada in njegove posledice po poročanju Večera opisal oče poškodovanega 17-letnika.

Stanje mladoletnika je še vedno resno, a po besedah njegovega očeta okreva. “Neizmerno sem hvaležen za njegovo odločitev, da je začel zahajati v telovadnico in da se ne predaja malodušju, saj se je pokazalo, da rezilo težje prodre skozi napeto mišico, prepojeno z adrenalinom, kakor skozi maščobo,” je oče žrtve zapisal v svojem pismu. Kot je poudaril, je petnajstletniku, ki je stregel po življenju njegovega sina, oprostil. “To je civilizirano in tako nas uči vera,” je sporočil očetu storilca in se mu zahvalil, da je svojega sina pripravil do tega, da se je sam predal policiji. “To vam štejem v velik plus. Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse ‘bling bling’. Življenje je vredno več kot 400 evrov,” je še zapisal.

Upajmo, da bo zabodeni fant čimprej okreval, domnevni storilec kaznivega dejanja, pa da bo spoznal, da nasilje ni pravi način.

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.1km/h
94%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA