Končno! Han iz opozicije obsodil včerajšnje nadlegovanje Zlatana Čordiča.

Čudeži se dogajajo. Matjaž Han iz stranke SD je obsodil včerajšnje nadlegovanje Zlatana Čodiča – Zlatka, nad direktorjem NIJZ Milanom Krekom.

Končno. Poslanec opozicije Matjaž Han, obsodil nadlegovanje

“V teh hudih časih, bi se morali ljudje, ki imamo nek vpliv na javnost predvsem dostojanstveno obnašati. Ali je Milan Krek dober ali slab, bodo odločili drugi, ampak si ne zasluži tega, da se ga snema in se za njim hodi,” je na današnji seji Odbora za finance včerajšnja dejanja glasbenika Zlatana Čordića – Zlatka ostro obsodil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Kot je dodal, si takšnega nadlegovanja ne zasluži nihče. “Ker jutri bodo snemali mene ali koga drugega. Jaz si v takšni državi ne želim živeti,” je dodal.


V stranki Zmage Jeličiča Plemenitega (SNS) pa izpostavljajo dve zadevi, ki zahtevata razmislek. “Glasbenik se je lažno predstavil kot novinar in šlo je za nadlegovanje s strani dveh udeležencev, glasbenika Zlatka in snemalca. Obe zadevi terjata razmislek s strani organov pregona, saj bi Krek lahko v tem govoru začutil grožnje. Na splošno pa kaže posnetek nizek izrazni nivo spraševalcev,” so dejali za portal SIOL.NET.

Tudi v društvu novinarjev so nadlegovanje obsodili

Na dogodek, v katerem se je Zlatko predstavil kot novinar, so se odzvali tudi v Društvu novinarjev Slovenije. Kot so nam pojasnili, jim ni znano, da bi imel glasbenik Zlatko status novinarja ali da bi kot novinar delal za novinarsko organizacijo. Zakaj se je Zlatko na včerajšnjem posnetku direktorju NIJZpredstavil kot novinar in s kakšnim namenom sicer ni znano, so pa nad njegovo potezo ogorčeni tudi v Združenju novinarjev in publicistov, ki so ravno tako ostro obsodili vsakršno lažno predstavljanje za novinarje. “Ker je lažno predstavljanje tudi kaznivo dejanje, pričakujemo, da bo policija izvedla ustrezne ukrepe,” so dodali.

Upajmo le, da bo policija opravila svoje delo.

PMShare on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.