Končno je znano. Miloš Milović, je res v preteklosti večkrat sodeloval s podjetje GEN-i

Robert Golob, (zajem slike)

Prikrivanje in nedostopnost do podatkov, Goloba ne bo daleč pripeljalo. Končno je resnica glede bivšega policijskega specialca, ki naj bi brezplačno svetoval Robertu Golobu prišla na dan!

O Milošu Miloviću se je decembra lani govorilo na seji državnega zbora v okviru poslanskih vprašanj predsednika vlade Roberta Goloba pobaral poslanec SDS Žan Mahnič, je premierja med drugim vprašal, v kakšnem odnosu je z »obsojenim kriminalcem Milošem Milovićem, ki je na sodišču izjavil, da so iz nezakonitih poslov nosili gotovino Aleksandru Čeferinu«, kakšne so njegove zadolžitve in kako ga plačujejo, morda s sklenjeno pogodbo na Gen-I? 

Končno je prišel tudi odgovor, ki sta ga skrivala tako predsednik vlade, kot GEN-i. Šele po posredovanju informacijske pooblaščenke, je odgovor dobil tudi portal N1. Podjetje VPS Svetovanje, katerega solastnik in direktor je Miloš Njegoslav Milović, bivši policijski specialec in varnostnik nekdanjega premierja Janeza Drnovška, je med novembrom 2013 in oktobrom 2017 sklenilo kar sedem pogodb oziroma aneksov s podjetjem Gen-I, ki ga je v tem času vodil sedanji predsednik vlade Robert Golob.  

Golob se je izgovarjal, da ni nikdar skrival, da mu je Milović podal mnenje, kako naj se organizira, »toda ali on vodi varnostno službo? Ne.« Dodal je, da ni bila podpisana nobena pogodba in z njim ni bilo nikoli sklenjeno nobeno delovno razmerje v vladni strukturi, pa tudi, da ga nihče ne plačuje za usluge od kjer koli drugje. »Lahko pa vprašam za mnenje nekoga, ki ima konkretno izkušnjo, in to sem tudi storil. Vprašal sem nekoga, ki je to počel pri Janezu Drnovšku, ker vem, da je bil on tisti predsednik vlade, ki je imel te stvari res zelo dobro naštudirane,« je Mahniču takrat odgovoril predsednik vlade.

Ni pa pojasnil kdo Miloviću za usluge plačuje? Kot pravi Golob nihče. Mogoče pa mora Milović vračati usluge še iz GEN-ija?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.