Končno! Sestal se je seji svet za nacionalno varnost! Kakšne so trenutne razmere po Sloveniji?

poplave, zajem slike Planet TV

Po tem, ko nam je Golob prodajal pravljico po milijonu pomoči ob poplavah, se je izkazalo, da bo škoda nepredstavljiva in bo verjetno bo presegla 500 milijonov evrov.

Škoda je nepredstavljiva, dve tretjini Slovenije sta tako ali drugače prizadeti. Napori, da bomo lahko znova omogočili normalno življenje, bodo zelo veliki,” je povzel predsednik vlade in ocenil, da bo v finančnem smislu škoda presegla 500 milijonov evrov. Hkrati je dejal, da razglasitev izrednih razmer v državi ni potrebna, saj sistem civilne zaščite dobro deluje.

Svet za nacionalno varnost se je seznanil s poročilom civilne zaščite, uprave RS za reševanje in zaščito ter ministrstva za obrambo in notranje zadeve. “Na srečo je bila današnja noč bolj prizanesljiva od prejšnje. Slovenska infrastruktura, tako cestna kot energetska in objekti za bivanje, so v veliki meri poškodovani. Govorimo o več sto objektih. Če bomo želeli to odpraviti, bomo morali začeti delati drugače, kot smo bili tega vajeni v preteklosti.” Je dejal Golob, ki se je končno zbudil in začel delati.

Takšne so trenutne razmere:

Gorenjska: V Medvodah pomaga vojska, na območju Kamnika policijski helikopter,

Osrednjeslovenska regija: Voda na območju Litije upada, most čez Savo je znova odprt,

Zgornja Savinjska dolina: Ljubno in Laško sta na nekaterih delih še odrezana od povezav. V Celju se razmere umirjajo.

Posavje: Loče pod vodo.

Koroška: Črna na Koroškem odrezana od sveta, na Prevaljah ponovno sirena, v Dravogradu številni evakuirani. Ceste so še vedno neprevozne!

Razmere spremljamo podrobno na portalu e-maribor.si in na Facebook strani e-maribor!

Odzivi:

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.