Konjeniški spektakel na hipodromu Kamnica

slika: Marko Vitas

Ko se na hipodromu Kamnica zbere staro in mlado potem je tu zagotovo tradicionalni mednarodni konjeniški turnir za Pokal Slovenije v preskakovanju zaprek v izvedbi Konjeniškega kluba KARLO in Jahalnega kluba Maribor, pod okriljem Konjeniška zveze Slovenije.

Pridejo tudi najbolj zneneča imena tega športa

Na mednarodnem turnirju bodo prisotni tekmovalci s konji iz celotne Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Turnirja se bo udeležilo preko 200 različnih tekmovalcev in njihovih konj. V posameznem vikendu se bo odvilo preko 500 štartov. Med tekmovalci se bodo pojavila tudi najbolj zveneča imena tega športa.

Eqwin Masters Pokal

Eqwin Masters Pokal je tekmovanje najvišjega ranga v Sloveniji, tukaj se pomerijo za privlačni denarni sklad najboljši tekmovalci iz cele Slovenije. Tekma šteje za finale v Lipici in je v dveh kategorijah, člani in mladi člani do 25 let. Zmagovalka pokala “Future Masters” za leto 2018 v kategoriji U25 prihaja iz KK Karlo, to je Tanit Baukman s kobilo Copacabano.

Zanimive nagrade za tekmovalce

Tekmovalcem se po pravilih tekmovanj podelijo tudi nagrade. Plasirana je ena četrtina (1/4) tekmovalcev. Za nagrajena mesta se podeljujejo rozete in pokali. Tekme z najvišjimi ovirami so nagrajene tudi z denarnim skladom.

V zadnjem času postaja ta šport zelo priljubljen, ki ga v tujini podpirajo veliki poslovneži in različne družbe. V svetu predstavlja gospodarsko panogo, katera ob vzreji, oskrbi in negi konj, vključuje tudi proizvodnjo, prodajo in promocijo konjeniških izdelkov. Panogo spremljajo vse potrebne storitve (zavarovanja, asistence, veterinarji…), ki jih pri tem potrebujejo tekmovalci in njihovi konji. Najrazličnejša podjetja in posamezniki pa ta elitni šport uspešno izkoriščajo za svojo promocijo in utrjevanje svoje blagovne znamke.

Bo pa poleg ogleda tekmovanja v Kamnici mogoče zaslediti tudi dejavnosti iz kmetijstva, saj se bo na tekmovanju pojavila tudi traktorska znamka Solis.

Vabljeni torej od 14. do 16. junij 2019 na Hipodrom Kamnica, Vrbanska cesta 65, vabita vas  Konjeniški klub Karlo in Jahalni klub Maribor.

M.G.