Koronaviru ne izbira niti med našimi glasbeniki! Bili so v kritičnem stanju!

Zvone Lipovšek, slika: facebook

Koronavirus je zarezal tudi glasbeno industrijo. Ne samo, da glasbeniki v letu 2020 skoraj nimajo nastopov, koronavirus je zarezal tudi med njih same.

OKUŽENI SLOVENSKI GLASBENIKI. NEKATERI SE BORIJO ZA ŽIVLJENJE

Danes ponovno poročamo o višjem številu okuženosti med prebivalci Slovenije. Veliko ljudi leži na intenzivni negi, še več jih potrebuje bolnišnično pomoč.

73-letni pevec, avtor besedil in član legendarnih zasedb Bele vrane ter Pepel in kri, Tadej Dejvi Hrušovar, se v bolnišnici bori s koronavirusom. Njegovo stanje je bilo celo tako kritično, da je bil nekaj časa priklopljen na raspirator. Na srečo pa Dejvi, ki je sicer sladkorni bolnik, trenutno ni več v kritičnem stanju, zato so ga premestili v izolsko bolnišnico, kot je za Žurnal24 povedal njegov sin, igralec Jan Hrušovar. Dejvi je sicer avtor nekaterih naših zimzelenih uspešnic, kot so Dan ljubezni, Pesem za dinar, Enakonočje in Marie, ne piši pesmi več.

Za življenje se v bolnišnici bori tudi Zvone Lipovšek, velik domoljub in vodja ansambla Lipovšek iz Velenja. Zvone je bil eden prvih, ki je opozarjal na koronavirus. Takrat je bil na družbenih omrežjih deležen tudi številnih opazk in negodovanja. Ob novici, da je pozitiven na koronavirus je s svojimi prijatelji na facebooku delil tudi zapis: “Jaz sem pristal v bolnici Celje na oddelku Covid2, kjer sestre in zdravniki lepo skrbijo zame. Moje telo ni več zdržalo tako visoke vročine. Kakšne bodo pa posledice ne vem. V bistvu je važno, da preživim.” Zvone je bil skoraj 3 tedne v komi in priklopljen na respirator. Sedaj diha že samostojno, a stanje je še vedno kritično, vedo povedati njegovi prijatelji. Zvonetu želimo, čimprejšnje okrevanje tudi iz našega uredništva.

Prav zanimivo izkušnjo se koronavirusom pa je imel pevec ansambla zadetek Matic Lorbek. Gre za harmonikarja ansambla Zadetek, ki je vedno bolj priljubljen med poslušalci. Okužba je zdaj na srečo že mimo in zlahka Maticu verjamemo, da si je še kako oddahnil. Nesrečni virus pa članom ansambla ni zagodel le pri delu, ampak je povzročil tudi zanimivo spremembo. »Odkar se je v ansamblu pojavil virus, se mi je omehčal glas. Kdo bi si mislil … Tako da je bil, vsaj pri nas, ta virus tudi za nekaj dober,« je dejal Matic za Slovenske novice.

“Prvi simptomi so se pojavili okoli 15. marca. Kašljal sem sicer že ves mesec, takrat pa sem dobil visoko vročino, ki se kljub lekadolom ni spustila pod 38 stopinj” pa pravi mariborski glasbenik Simon Gomilšek, član dueta Duo Platin, ki se je okužil s koronavirusom ob prvem valu. Že takrat je tudi on pozval: UPOŠTEVAJTE UKREPE!

Vsem glasbenikom želimo čimprejšnje okrevanje!

PM

VREME

Maribor
oblačno
78%
1km/h
99%
17°C
19°
15°
15°
Wed
13°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.