/KORONAVIRUS/ Kdaj se odpirajo gostinski lokali?

GOSTINEC
slika je simbolna, foto: Primorske novice!

V deželo počasi prihaja pomlad, epidemiološka slika se je izboljševala in ob približevanju rumeni fazi. A epidemiološka slika kaže, da to še ne bo tako kmalu. Gostilne in lokali pa bodo še nekaj časa zaprti.

LOKALI, GOSTILNE ŠELE V ZELENI FAZI

V rumeni fazi se predvideva,, da bi se v šole vrnili preostali razredi srednjih šol, v živo bi znova stekla predavanja na fakultetah, za vse bi se odprli dijaških in študentski domovi ter preostale servisne dejavnosti, odpravili pa bi tudi prepoved gibanja ponoči. V zeleni fazi, ko bo število pacientov v bolnišnicah nižje od 300, pa je predvidena odprava vseh omejitev, še vedno pa veljajo splošni higienski ukrepi ter prepoved delovanja barov, diskotek. Tudi sproščanje gostinskih in turističnih dejavnosti za potrošnike (razen barov in diskotek …) je predvideno v zeleni fazi. Pišejo Slovenske novice.

Da bomo s prijatelji pili kavico je torej še daleč. Najprej moramo prebroditi to oranžno fazo v kateri se nahajamo. A kaj ko nas okužbe, še posebej v obalno-kraški regiji, KI JE SPET RDEČA, od tega oddaljujejo.

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
3.6km/h
20%
8°C
10°
6°
8°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA