Kaj reči ob podražitvah, ki se dogajajo v Mariboru? Danes odpadki, jutri vrtci… Kaj nas še čaka.

Podražitev odvoza odpadkov za kar 38 odstotkov!

Župan Arsenovič, očitno ruši zaupanje Mariborčanov. Kaj drugega bi lahko dejali za veliko podražitev, ki jo je udejanila Arsenovičeva ekipa, skupaj s pomagači?

Župan Saša Arsenovič je sicer na izredni seji mestnega sveta, na kateri so podražili odvoz odpadkov za 38 odstotkov, napovedal zamenjavo nadzornikov in uvedbo kriznega menedžerja v Snagi. A to sedaj kaj malo pomaga, saj bodo krizo plačevali občani Maribora.

Župan Arsenovič je dodal, da bo do tako visokega dviga prišlo, ker bi morali cene v preteklih letih dvigati postopoma, pa se to ni zgodilo. Krivdo za to je pripisal prejšnji mestni oblasti in dodal, da njegov predhodnik Andrej Fištravec politične odgovornosti ne more več prevzeti, zato bodo zdaj iskali morebitno gospodarsko odgovornost. A vseeno, bi bilo lažje za občane Maribora, če bi se podražitev lotili postopoma.

NLS in LAF proti podražitvi!

Medtem ko so se s tem, da morata uprava in nadzorni svet Snage prevzeti odgovornost za nastalo situacijo, strinjali vsi svetniki, pa so podražitvi nasprotovali le v NLS Franca Kanglerja in Listi Andreja FištravcaMiha Recek (LAF).

Kam nas torej pelje Arsenovičeva ladja? V še nove podražitve?

SIFA