KPK “masirajo” Aleksandro Pivec, sami pa so se zastonj “mastili” preko novogoriškega Hita?

Pivčeva se je zadnje tedne na tnalu znašla zaradi svojih junijskih gostovanj in plačila nočitev najprej v podjetju Vinakras, zatem pa še v Izoli. Na gostovanjih je, kot navajajo mediji, prepletala službene obveznosti z zasebnim življenjem. O obeh gostovanjih vodi predhodni preizkus Komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

KPK lahko, Pivčeva ne sme!

Prav zanimanje KPK za njen primer pa je, milo rečeno, precej bizarno. Vir s Primorske je za Demokracijo povedal o tem, kako je pred dobrim desetletjem delegacija KPK gostovala v znanem novogoriškem hoteli Perla, ki je v lasti Hita. Bivanje naj bi si sicer plačali sami, vendar pa jih je Hit ob zaključku pogostil v znani pršutarni v Kobjeglavi na Krasu, kjer so uslužbenci KPK, ki jo je takrat vodil še razvpiti Drago Kos, lahko zastonj jedli in pili. Kot se spominja vir Demokracije, so imeli postavljeno tudi ozvočenje, Drago Kos pa se je preko ozvočenja celo javno zahvalil za pogostitev.

Zagotovo pa je precej zgovorno, da za člane oz. uslužbence KPK ni težava, če jih gosti podjetje z dokaj kontraverzno zgodovino – medtem ko ministrici gledajo pod odejo za vsak cent…

MG


VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
0.5km/h
75%
20°C
22°
20°
20°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.