“Kradljiva” humanitarka Nataša Švikart se je skrila pred javnostjo, zbrisala je svoj FB profil. Ponosna pa je na župana Arsenoviča!

Pritiski na humanitarko Natašo Švikart so bili očitno prehudi. Tako je zaprla svoj Facebook profil in profil društva Maus.

Nataša Švikart očitno ni to, za kar se je izdajala?

Kjer je dim, je tudi ogenj, bi lahko dejali. Večerova izbranka za humanitarko leta 2018 Nataša Švikart, si je očitno omislila donosen posel. Zbiranje denarja za otroke. Tiste najbolj ranljive otroke, kjer dobri ljudje težko rečejo NE! Leporečenje in tople besede pa so tiste, preko katerih Nataša operira.

Veliko literarnih dogodkov v Mariboru je povezanih z Natašo. Vedno si je želela biti v ospredju in je organizirala razne okrogle mize, izdajala knjige, pesniške zbirke ipd. A očitno to ne prinese dovolj denarja. Le kaj se premakne v človeku, njegovi zavesti in razsodnosti, da gre “krasti” denar otrokom? Očitno naj bi to počela že prej. Drugače bi si težko privoščila draga počitnice in nakup dela hiše za hči? Resnico je Švikartova tvečkrat udi rada javno obelodanila na družbenem obrežju, a je pred izbrisom njenega profila nekaj vseeno prišlo na plan.

V letu 2018, naj bi Švikartova, kot piše Demokracija porabila 11.161 evrov več od zbranega denarja. Le odkod višek denarja? Je pa Švikartova zelo aktivna tudi pri drugih dogodkih nevladnih organizacij. Večkrat naj bi jo zasledili pri protestih o podnebnih spremembah, se je pa udeležila tudi mariborske gej parade in se ponosno slikala tudi z županom Arsenovičem. Zapisala je celo: Ponosna sem na našega župana g. Sašo Arsenoviča, ki ga bom odslej podpirala tudi pri vseh ostalih področjih!” Na koncu je še pripisala: “Maribor je mesto dobrih duš. Maribor je moje mesto!”

Maribor je res mesto dobrih duš in dobrih ljudi. Ljudi, ki si znajo med seboj pomagati. A je tudi mesto, kateremu se ne smeš zameriti. In Maribor zagotovo ni več mesto Nataše Švikart. Taki ljudje v mestu ob Dravi preprosto nimajo kaj več početi.

Kakšno pa je vaše mnenje?

MG