V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije “113” sprejeli 1440 klicev. Med 452 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 13 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 68 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru, ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 64 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 13 vozil in sicer 4 vozila na območju Policijske uprave Ljubljana, po 3 vozila na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto, 2 vozili na območju Policijske uprave Murska Sobota in 1 vozilo na območju Policijske uprave Celje.

Javni red in mir je bil kršen v 58 primerih na javnih krajih, ter 15-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, 20 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 5 kaznivih dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 3 ponarejanja denarja, 2 nasilji v družini, 1 povzročitev telesnih poškodb in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});