Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1330 klicev. Med 496 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 13 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 90 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru, ter 87 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 78 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 12 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 4 na območju Policijske uprave Ljubljana, 3 na območju Policijske uprave Kranj, 2 na območju Policijske uprave Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Murska Sobota, Novo mesto in Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 32 primerih na javnih krajih, ter 24-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Koper in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 1 drzna tatvina, 17 vlomov, 1 rop, 17 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 2 ponarejanji listin in 1 ponarejanje denarja.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});