Kreganje v Gibanju svoboda! Golob pozval k odstopu Urško Klakočar Zupančič

Urška Klakočar Zupančič, zajem slike RTV

Očitno ne gre več samo za razpoke v vladi in ministrstvih, ampak tudi v največji vladni stranki Gibanju Svoboda, kjer se kreše med Robertom Golobom in Urško Klakočar Zupančič.

Roko na srce. Predsednica Državnega zbora bi morala odstopiti že zdavnaj. Že prvič, ko je ob dnevu državnosti “plesala” pred častno stražo Slovenske vojske, pa ko je Dunaj na koncert potovala kar s falkonom in se za nameček zlagala o sestankih. Pa tudi zato, ker v parlamentu ni dovolila poslanskega vprašanja opoziciji in še bi lahko naštevali. Da o “podvigih” z opico sploh ne govorimo.

Kot piše portal N1 naj bi prejšnji četrtek imelo 41 poslancev vladajoče Svobode zapoznelo redno sejo poslanske skupine. Tokratne seje se je udeležil tudi Robert Golob. Po besedah virov portala N1, naj bi imeli “dolgo in grozno razpravo” o aktualnem dogajanju, sprožil pa jo je eden od poslancev, ki je menil, da podpredsednica stranke in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič prevečkrat ravna po svoje.

Poslanci Gibanja Svoboda, naj bi se sicer strinjali, da soliranje morda res ni najboljše, naj bi se pa večina poslanske skupine vendarle postavila na njeno stran in menila, da ne bi smela odstopiti. Zavedali naj bi se namreč, kaj bi takšen odhod pomenil za stranko, ki bi ji lahko ponovno močno padla podpora.

Naj bi pa predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob podpredsednico stranke Urško Klakočar Zupančič ob robu burne razprave v poslanski skupini, vseeno pozval k odstopu z mesta predsednice državnega zbora. Razburilo ga je, da na glasovanju ni podprla razrešitve kmetijske ministrice Irene Šinko.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
47%
4.5km/h
75%
13°C
14°
12°
13°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.