slika: rtvslo.si

Natalija Verboten in njen mož, glasbenik Dejan Bojič, sta v oddaji RTV Slovenija Slovenski pozdrav prepoznala svoje avtorsko delo in se po pravico odpravila na sodišče.

Kraja oddaje Slovenski pozdrav

O tem smo tudi na našem portalu že pisali. Sodišče je spoznalo, da je Slovenski pozdrav kraja njune oddaje. Sedaj se pravdajo le še  o tem, koliko denarja bomo davkoplačevalci morali plačati za škodo, ki je bila povzročena zakoncema.

So pa znano narodno-zabavno oddajo začeli predvajati 4. oktobra 2013, kot avtorji so se pod njo podpisali njen voditelj, pevec Modrijanov Blaž Švab, glasbenik in urednik ter producent na Regionalnem centru RTV Slovenija v Mariboru Smiljan Greif ter mariborski režiser Marjan Kučej, ki je na javno televizijo prišel z največje komercialne televizije. Istega leta, ko so jo začeli predvajati, sta šokirana zakonca Bojič vložila tožbo zaradi kraje avtorskih pravic.

Poleg tega da nacionalna televizija predvaja v bistvu ukradeno oddajo, ali če želite prekopirano oddajo, pa so zanimivi honorarji voditeljev, ki jih prav tako plačujemo naročniki RTV. Blaž Švab, naj bi za posamezno oddajo prejel  950 evrov bruto (za vodenje, redaktorstvo, in, pozor, za scenarij!), sovoditeljica Darja Gajšek pa 500 evrov bruto (za vodenje in pripravo veznega teksta).

A to si očitno nacionalna televizija lahko privošči! Sevedaj saj jo mi plačujemo!

vir: Slovenske novice

MG