Krutost do živali v Košakih?

slika je simbolna

Mesar, je cenjen poklic. A dekle, ki je tam opravljala prakso, je razkrila, da se je klavnici Tovarne mesnih izdelkov Košaki srečala z neizmerno krutostjo do živali, nekateri mesarji naj bi, da bi preživeli dan, skrivaj celo popivali.

Grozljivka v Tovarni mesnih izdelkov, Košaki?

Medtem, ko smo v vseh medijih poslušali o grozljivem ravnanju s kravami in spornem govejem mesu iz poljske klavnice, se je na socialnem omrežju Facebook pojavil tudi zapis ene od deklet ki je opravljala prakso v klavnici v Tovarni mesnih izdelkov Košaki (TMI Košaki). Tam naj bi se srečala z neizmerno krutostjo do živali, ki je, četudi je želela opravljati poklic mesarke, ni mogla prenesti. Kot priznava je še vedno mesojedka, na kar sicer ni ponosna, a poklica mesarke ne more več opravljati, piše portal Maribor24.

Kaj vse se naj bi se dogajalo v Košakih?

“Natrpana živina na tovornjakih, mesarji v krvavih oblačilih, ki tepejo živali, se derejo in preganjajo živino po ozkih ograjenih prostorih. Prestrašene živali so čutile kaj bodo z njimi počeli, zato so se nagonsko umikale nazaj. Prvega dne se je omenjeno dekle spomnila tudi prašičev, ki so v agoniji pred smrtjo glasno cvilili. Kravo so nekajkrat ustrelili v glavo, pa se je vedno znova postavila nazaj na noge, do tega kaj vse so počeli s konji v klavnici Fram, kjer so žive živali iz zabave prebadali z noži. Kolikokrat smo v izkoščevalnico dobili svinjska stegna, ki so bila od udarcev mesarjev, vsa plava in v podplutbah, znotraj pa našli polomljene kosti,” o krutem ravnanju z živalmi piše dekle na družbenem omrežju Facebook.

Vodstvo TMI Košaki pravi, da upoštevajo vse predpise

Kaj o načinih usmrtitve in postopanju z živalmi pred samo usmrtitvijo pravi predsednik uprave podjetja Košaki TMI Marko Žerak? Kaj je povedal za portal Maribor24? “Zelo težko je komentirati takšen čustven zapis, ki pa je predvsem opis osebnega doživljanja dogajanja. Pri klanju živali se zagotavlja upoštevanje vseh predpisov, in sicer s stalno prisotnostjo veterinarskega inšpektorja. Pomemben del teh predpisov so tudi določbe, ki se navezujejo na dobrobit živali in se prav tako strogo kontrolirajo. V primeru ugotovljenih večjih nepravilnosti veterinarski inšpektor prepove obratovanje do odprave nepravilnosti.”

O popivanju mesarjev in izživljanju nad živalmi, pa direktor Marko Žerak ni rekel niti besede. Čeprav živali pridejo v klavnico zato, da iz njih dobimo meso, pa je način, ki naj bi se posluževali v Košakih vseeno zaničevalen, krut in nehuman.

M.G.

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
56%
2.1km/h
20%
31°C
33°
29°
29°
Sun
19°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.