Krvavcu 4000 evrov kazni in prepoved obratovanja!

Medtem, ko smučišča v Sloveniji, pa tudi v drugih evropskih državah zaradi epidemije koronavirusa ostajajo zaprta, se je direktor RTC Krvavec odločil, da smučišče, kljub prepovedi odpre.

4000 evrov kazni in prepoved obratovanja

Samovoljnost direktorja RTC Krvavec Janeza Janše (ni v sorodu z predsednikom vlade) in neupoštevanje odloka o prepovedi obratovanja je v javnosti sprožilo precej prahu. Nekateri so direktorja podprli v nelegalni nameri, drugi so se zgražali. A odlok, ki ga je sprejela vlada na podlagi odločitve zdravstvene stroke j potrebno spoštovati.

Na Krvavcu so tako včeraj še naprej obratovale kabinska žičnica, štirisedežnica Tiha dolina, otroški trak Gospinca in vlečnica Luža. Če gre verjeti poročanju Televizije Slovenija je bilo včeraj na smučišču nekaj deset smučarjev. Sta pa na Krvavec prišla dva inšpektorja, za zdravje in infrastrukturo. Upravljavcu smučišča sta tako naložila 4.400 evrov kazni in odredila prepoved obratovanja.

Krvavec, kot druga smučišča so tako zaprta. Kakšmo bo stanje v naslednjih dneh pa bo odvisno od epidemiološke slike Slovenije, ki je še vedno zelo slaba.

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
2.1km/h
40%
27°C
28°
26°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.