Kul v ofenzivo z interpelacijami, Fajonova pa bi šla na volitve!

kul-KOALICIJA janša šarec
koalicija kul, slika twitter

S konstruktivno nezaupnico ne bo šlo.  To je sedaj jasno tako Tanji Fajon, kot tudi Marjanu Šarcu, pa tudi koordinator Levice Luka Mesec več ali manj joka, da koaliciji KUL ne bo uspelo.

Leva opozicija grozi z interpelacijami

Možnost, da bi konstruktivno nezaupnico z mandatarskim kandidatom Karlom Erjavcem dejansko vložili, se vse bolj zmanjšuje, da bi bila povrh še uspešna, pa je verjetnost blizu nič. Polom na celi črti po trimesečnem prepričevanju volilne baze o realnih možnostih za zrušenje vlade pa bodo še naprej kamuflirali z vlaganjem interpelacij. Piše portal Domovina.je

Le kaj je preostalo koaliciji KUL. To kar so delali od prvega dne, po nastopu nove vlade. Udrihanje proti vladi. Ker očitno konstruktivne nezaupnice ne bo, se je napovedala ofenziva nad vlado in njenimi ministri. Najprej je bil čisto na začetku na tnalu gospodarski minister SMC Zdravko Počivalšek, zatem je napovedana interpelacija nad ministrom za delo družine in socialne zadeve NSI Janezom Ciglerjem Kraljem, napoveduje se interpelacija nad šolsko ministrico SMC Simono Kustec, zatem bo prišel na vrsto tudi kulturni minister Vasko Simoniti itd.

 

Medtem pa Tanja Fajon razmišlja o volitvah. Pravi, da vlada, slabi demokracijo, ruši pravno državo in krha ugled Slovenije na tujem. o je po njenem pomemben preboj, ki “ bi lahko rezultiral v predčasnih volitvah. “Te bi bile, tako Fajonova, najboljša možnost za politike, predvsem pa za ljudi.” Pri socialnih demokratih so tako in tako navajeni biti pri koritu. Že od leta 1945.

PM

VREME

Maribor
oblačno
78%
1.5km/h
100%
25°C
27°
22°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.