Franc Kangler
Franc Kangler

Nekdanji mariborski župan in aktualni državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler, se je ostro odzval na zavajanje STA, kjer so zapisali, da je grozil rekoč, da “bi fizično obračunal z nekdanjim direktorjem policije Fankom”.

Lažna novica STA?

“Kako vas ni sram! Pišete laži! Lepo sem zapisal na Twitterju, da ne hodim na obletnice šole, saj ne morem sedet za isto mizo z nekom, ki je prirejal in podtikal zadeve! Ste prava valilnica laži! Pa še napišite kaj o tej sliki!” se je nekdanji mariborski župan odzval na zavajajoče zapise v medijih. Kot je razvidno iz korespondence, Kangler ni dejal, da “bo” Hansa nalomil, ampak da “bi” ga, če bi se obletnice udeležil. Teh pa se tako ali tako ne namerava udeleževati, zato je jasno, da do “incidenta” ne more priti. Ja zapisal Franc Kangler.

Potvarjanje dejstev “neodvisne” slovenske tiskovne agencije, kjer očitno delajo malo po svoje. Prirejanje dejstev in laganje je namreč največja novinarska sramota za nekoga, ki MORA biti neodvisni medij, saj ga plačuje država! In ker je Franc Kangler državni sekretar in tako rekoč del vlade, je potrebno “nabijanje” neumnosti?

PM