Lepa novica! Mali borec Kris je doma!

Medtem ko se je Slovenija ustavila zaradi koronavirusa, se je v varno zavetje doma vrnil Kris Zudich. Mali junak, ki je v dobrodelni akciji združil vso Slovenijo, je zaključil zdravljenje v ZDA in prekinil jemanje dodatnih zdravil, so sporočili prek Krisove facebook strani.

Kris je doma!

»Iz srca se zahvaljujemo celi Sloveniji in tudi škratkom zunaj njenih meja. Brez vas nam ne bi uspelo. Naši Palčici pomagalčici Larisi Štoka in dobrodelnim škratkom bomo vsi trije večno hvaležni za vso pomoč in podporo,« so zapisali in dodali, da so imeli v ponedeljek še zadnji pregled pri dr. Perryju Shiehu. »Krvni rezultati so bili odlični, zaključili smo zdravljenje v ZDA in prekinili z jemanjem dodatnih zdravil. Danes smo že presrečni v svojem domu in upanju, da bo tudi ta črni oblaček nad vsemi nami kmalu le še grd spomin. Čuvajte se,« so še zapisali.

Na pomoč pri organizaciji prevoza je priskočil predsednik države Borut Pahor, veliko oporo pa je nudil tudi vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter. Polet sta ob zbranih sredstvih društva Palčica Pomagalčica omogočila tudi podjetnik Miodrag Kostić in Gorenjska banka, ki sta Krisu s svojo donacijo že novembra lani omogočila polet v ZDA z zasebnim letalom. Pomoč je nudila tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije.

SREČNO DOMA KRIS!

MG


VREME

Maribor
rahel dež
93%
3.1km/h
100%
19°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.