Janez Cigler Kralj, slika NSi

Zaradi dodelitve sredstev Zavodu Iskreni se bo po neuradnih podatkih moral zagovarjati minister Janez Ciglar Kralj na interpelaciji.

LEVICA ZAČELA Z INTERPELACIJAMI

Po neuradnih informacijah STA se bo moral minister za delo Janez Cigler Kralj zaradi dodelitve sredstev Zavodu Iskreni zagovarjati tudi na interpelaciji. Spisali naj bi jo v LMŠ in jo že poslali v usklajevanje več opozicijskim strankam. Prvak stranke Marjan Šarec je na Twitterju zapisal, da gre za kapljo čez rob, opozicija pa je dolžna ukrepati, piše STA.

Ne glede na konstruktivno nezaupnico, ki ostaja njihova prioriteta, je opozicija po Šarčevih besedah dolžna ukrepati v takšnem primeru. Minister mora oditi. Da o stanju v domovih starejših niti ne govorimo, je dodal vedno “pametni” Šarec.

Ministrstvo za delo je namreč poleti objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije. Na razpisu pa so ob drugih izbrali tudi Zavod Iskreni, katerega soustanovitelj je bil minister, piše STA.

Pri tem pa je zanimivo odkritje novinarja Nova24TV Luke Svetina. Zavod iskreni je prejelo denar tudi takrat, ko je bil minister Jernej Pikalo.

Pri tem gre seveda za farso oziroma novo neumnost, ki si jo je izmislila leva opozicija. Minister je že včeraj na tiskovni konferenci na Brdu pri Kranju dejal, da on ni več član tega zavoda in da niti ni bil podpisnik razpisa za sofinanciranje projektov, ampak je sklep podpisal državni sekretar Cveto Uršič.

Glavno za opozicijo je, da se pač blati vlado!

PM