“Levaki” iz pekarne na okope? Pa tako so podpirali Arsenoviča.

pekarna

Programski svet Pekarne se je odzval na včerajšnjo izjavo podžupana Sama Petra Medveda, ki je razkril, da bi prostore samozvanega kulturnega centra namenili širitvi medicinske fakultete in UKC.

Pekarnarji na okopih. Občina bi jih selila

Včerajšnja izjava podžupana Sama Petra Medveda, ki je po sestanku s predstavniki Mestne četrti Magdalena za medije izjavil, da bi MOM Pekarno selila v nekdanje prostore MTT v Melju, območje t.i. kulturnega centra pa bi bilo namenjeno širitvi medicinske fakultete in UKC Maribor, je med uporabniki KC Pekarna sprožilo buren odziv, piše Večer.

Pekarna, kjer se zbirajo razne mariborske levičarske nevladne organizacije povečini napajane iz državnih “cvenkov” izgledajo bolj podobni Rogu, ali pa Metelkovi v Ljubljani. in zanimivo je, da se uporabniki od prav nikjer nočejo izseliti. pa čeprav jih iz svojih “domovanj” podijo “levi” župani.

“Sprejemamo edino sodelovanje in pogovor. Dolga leta ustvarjanja, povezava z lokalnim okoljem, dolgoročno načrtovanje programov in nenazadnje ogromni vsebinski in materialni vložki v območje KC Pekarna nas zavezujejo, da z delom nadaljujemo. Pritiskov smo vajeni že od prej, žalostni pa smo, da tokratna oblast, za katero smo ob nastopu menili, da bo imela še največ posluha za razvoj urbane družbeno-kulturne scene v centru mesta. So zapisali v Pekarni. Prav zanimivo, pa tako vneto so podpirali svojega ljubega Arsenoviča, skupaj s časnikom Večer. 

PM

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.