Leve blodnje! Domeni “nazi.si” in “naci.tv” prepisali kar stranki SDS in portalu Nova24TV.

Nova 24TV-logo
Nova24TV-logo

Nekateri mediji poročajo, da je Slovenska demokratska stranka registrirala domeno “nazi.si”, medijska hiša nova24TV pa “naci.tv”,, kar je čista laž!

Domeni “nazi.si” in “naci.tv” pripisali SDS in portalu Nova24TV.

V stranki SDS so podali prijavo zoper neznanega storilca, zaradi domene “nazi.si” ki naj bi jo pripisali kar stranki SDS. Vsaj glede domene “nazi.si” pa obstaja sum, da gre za umotvor znane protivladne protestnice Tjaše Prošek, ki je domeno že včeraj, v poznih večernih urah to delila na Twitterju.

Ob pomoči spletnega orodja Domaintools, ki razkriva informacije za domenami, je razbrati, da je bila prva spletna povezava ustvarjena pred dvema dnevoma, za obdobje enega leta – poteče 24. marca 2022. Registrant ni znan, kot registrar pa je navedena družba DHH.si d.o.o.. Server prav tako ostaja skrit, dodana URL povezava (https://dhh.si/) pa je vodila na stran omenjenega podjetja. Status registrarja je ob tem označen kot ustrezen, piše 24ur. Trije strežniki (serverji), ki podpirajo delovanje domene, pa delujejo pod okriljem Digitalocean.com, ki podpira še 663.014 drugih domen.

Izpis iz slovenskega registra domen Register.si medtem kaže, da je registrar domeno že deaktiviral. Prav tako pa je razvidno, da so avtorji kot tehnični kontakt navedli kar naslov tajništva stranke SDS.

Koliko je s tem povezana levičarska protestnica Tjaša Proček pa bo zagotovo razkrila policija.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
96%
1km/h
100%
3°C
5°
3°
3°
Fri
3°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-5°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA