slika: Politikis

POP TV se ponovno smeši z novimi in novimi obrazi slovenske politike. Ko je nacionalna TV naplavila Ivana Galeta, levičarsko “lutko” petkovih protestov, se vsi sprašujejo, ali odhaja Gale v politiko.

Skesanec Gale noče biti predsednik vlade!

To da je nesposoben za opravljanje dela predsednika vlade je sam priznal. Mu pa trenutna vlada ni všeč. “Treba je pristopiti k nečemu novemu,” meni Gale in pravi, da je pripravljen sodelovati, pomagati z idejami ali pa le dati podporo. “Želim si predvsem, da se obstoječa vladna garnitura razbije. Da ne obstaja. Ali bo to potem naprej v obliki neke druge ali tehnične vlade, ali projektne ali navadne, ne vem. To, kar imamo trenutno, zagotovo ni v redu,” je povedal v pogovoru za 24ur.

In kdaj namerava novi obraz tranzicijske levice postati ali podpreti politično alternativo? “Rekel bi, da do konca letošnjega leta,” napoveduje. Z upom na prihajajoče volitve, vendar pa ne ve, kdaj se bodo te zgodile. “Koalicija je zdaj strnila vrste, ampak znajo v bodočih tednih priti v javnost še kakšne zelo neugodne informacije,” še dodaja, a kakšne in za koga obremenilne, Gale za 24ur ni želel razkriti.

No, če ga imajo levičarji za žvižgača, drugi za skesanca, pa ga imamo mi za sanjača. Se pa Gale še najbolj zaveda, kako z nič truda in nakladanjem, ter ob podpori levičarskih medijev in Tanje Fajon, priti do kakšnega pomembnega stolčka in boljše plače. Galetu pa vseeno štejemo v dobro, da je priznal, da ni dovolj sposoben za opravljanje funkcije predsednika vlade, tako kot Janez Janša. Mogoče pa mu bodo v roke ponudili kakšno metlo. Za čistilca bi bil (vsaj mislimo tako) zelo primeren.

MG