“Levosučni” Večer nad ljudi, ki protestirajo proti novim azilnim centrom!

Slike. TV Ormož

Že tako slabo brani časnik, kot tudi spletni portal Večer, je uperili prst proti prebivalcem obmejnih občin, ki jim vlada vsiljuje migrantske centre. V slaboumnem komentiranju je Urška Mlinarič, povsem navijaško popljuvala ljudi, ki protestirajo proti novim azilnim centrom?


“Levosučna” komentatorka Urška Mlinarič v komentarju Skoraj dve desetletji po Drnovšku meni, da se “moramo ponovno vprašati, a smo ljudje, al’ kaj smo”. S tem je uperila prst v upor občanov Središča ob Dravi in Brežic, ki so pripravljeni s svojimi telesi ustaviti ureditev izpostav azilnih domov. Avtorica meni, da razlog zavračanja ljudi, ki bežijo, izhaja iz nesprejemanja drugačnih.

Ob tako navijaškem članku, katerega se nebi sramoval niti Soros, je na mestu upravičeno vprašanje, koliko nezakonitih migrantov bi na svoj dom sprejela komentatorka, koliko migrantom je že pomagala in koliko denarja nameni za nezakonite migrante? Verjetno bi bil njen odgovor enak ničli.

Prav nič drugače do migrantov ne čuti še ena Večerova leva “karikatura” Hojka Berlič, ki se v članku sprašuje ali je nekaj 100 tujcev (beri nezakonitih migrantov) preveč za njihov kraj? Med prebivalci pa je celo našla dva, ki pravita, nikoli ne veš, kdaj se tudi tebi lahko zgodi, da ne boš imel kam. In zanimivo ti dve osebi je izpostavila kar z imenom in priimkom.

Očitno Berličeva ne pozna kraja Središče ob Dravi, še manj pa Obrežje, drugače nebi pisala takih neumnosti. Seveda je za kraj s tisoč prebivalci, 100 ilegalcev z drugačno kulturo, jezikom in vero preveč za tako mali kraj, da o Obrežju, kjer živi vsega 600 ljudi, sploh ne govorimo.

So se pa pri Večeru v vseh letih naučili šolskega primera psihološkega ustrahovanja in stigmatizacije tamkajšnjih prebivalcev, ki imajo za svoj upor zelo tehtne in utemeljene razloge. Očitno ne pomaga niti to, da so proti azilnemu centri glasovali tudi brežiški občinski svetniki Svobode. Piše Demokracija.

No, očitno je sedanja vlada tista, ki ni zmožna stopiti v pomirjajoč dialog z lokalnim prebivalstvom, pač pa deluje tako, kot je deloval že rdeči režim. Za Večer torej nič novega?

 

VREME

Maribor
jasno
38%
11.3km/h
0%
32°C
35°
30°
31°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.