LGBT pod okriljem levičarke Nataše Sukič, prejelo več sto tisoč evrov?

zajem slike

Nekateri pa imajo res srečo, da imajo prijatelje na pravih mestih. Tako, kot poslanka Nataša Sukič, velika zagovornica “zadrogirancev” v Rogu.

Nataša Sukič malo po svoje, do sto tisoč evrov za LGBT?

Nataša Sukič velja skupaj s pisateljico Suzano Tratnik za pionirko gibanja LGBT v Sloveniji. Leta 1987 je sodelovala pri ustanovitvi lezbične skupine LL v okviru feministične skupine LILIT. Januarja 1988 se je skupina osamosvojila in ustanovili so Lezbično sekcijo LL pri Društvu ŠKUC. Od takrat je aktivna borka za pravice LGBT skupnosti. Leta 1993 je sodelovala pri zasedbi Metelkove. V nekdanji stavbi Lovci je z aktivistkami ustanovila prvi lezbični klub v tem prostoru, Monokel. Od leta 1988 je veljala za prvo žensko didžejko v Sloveniji. Delovala je kot rezidentka v klubu K4.

Za LGTB kar sto tisoč evrov?

Po informacijah portala Nova24TV naj bi v obdobju 2007-2012 lezbična sekcija LL v organizaciji ŠKUC-a, prejela več sto tisoč evrov evropskih sredstev. Pri razpisu je po besedah žvižgačev odločilno vlogo odigrala ena izmed tesnih prijateljic Sukičeve, saj je zasedala mesto v komisiji. Na tem razpisu pa ni bil izbran projekt za pomoč najbolj nadarjenim otrokom iz najšibkejših družin ljubljanske regije. Na vprašanje, komu bo namenila sredstva, je Sukičeva vzvišeno odgovorila, da za brošure in plakate za promocijo LGBT.

Kaj ni zanimiva ta kontra politika Levice, ko gre za njihov žep? Namesto denar za nadarjene otroke iz najšibkejših družin ljubljanske regije, sto tisoč evrov za brošure LGTB. Pa razumi, kdor more!

PM

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
95%
0.5km/h
20%
19°C
20°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.