slika: twitter

Mariborska (nekdanja) svetnica LPR, Lidija Divjak Mirnik v Mariboru “zraščena” z Stojanom Auerjem v parlamentu pa z Marjanom Šarcem spet govori o diktaturi.

Lidija Divjak Mirnik spet o diktaturi

Lidiji Divjak Mirnik, ki ji je slučajno uspelo prilesti v parlament, potem, ko se je sama ponudila Šarcu, da bi bila njegov “postrešček”, je na volitvah dobila pičlih 816 glasov. predvsem je to poslanka, ki jo poznamo po prodaji svojega moderčka in žensko, ki je v parlamentu milijone zamenjala za milijardo.

Se je pa danes Mirnik-Divjakova ponovno potrudila, da je ponovno izustila besedo DIKTATURA. Naj najprej Lidijo poučimo kaj je diktatura? To je politična ureditev, v kateri ima vladajoči razred, največkrat pa posameznik, neomejeno oblast. Torej Lidija ne ve, da živimo v demokraciji, da ne živimo več v socializmu, da imamo volitve zato, da vsake 4 leta izvolimo novo oblast. In ko je Marjan Šarec letos vrgel puško v koruzo, je nastopila nova oblast. Tista stranka, gospa Divjak_Mirnik, ki je na volitvah dobila večino glasov Slovencev pa je bila Slovenska demokratska stranka.

Aplikacija je koristna za vsakega posameznika, saj bo z njeno pomočjo izvedel, da je bil v stiku z okuženim in bo lahko temu primerno ravnal. “To pomeni, da se bo oddaljil od ljudi, ki bi lahko zboleli za težjim potekom bolezni, poleg tega pa bo lahko zgodaj prepoznal svoje simptome in iskal zdravniško pomoč. Naprava, aplikacija, deluje povsem anonimno, o identiteti osebe ne ve ne tisti, ki je okužen ne tisti, ki je dobil informacijo, da je bil z njim v stiku. Niti oseba, ki je dobila podatek, da je bila z nekom v stiku ne ve, kdo je bila ta oseba, niti ne točno kdaj, in ne na katerem mestu,” je dejala tudi Bojana Beović.

Ja gospa poslanka. Vlada Janeza Janše ima v parlamentu večino. Tako, kot ste večino v parlamentu imeli vi, ko ste bili na oblasti. In opozicija predloge vlade lahko podpira, jih zavrne, jim nasprotuje, pomaga pri predlogih… To je demokracija in ne diktatura. To ste počeli tudi vi ko ste bili v koaliciji. Ste se takrat tudi drli DIKTATURA?

Očitno je zelo težko biti na drugi strani korita, kjer se poslanci LMŠ več ne “gnetejo” in ob “nebulozah”, ki smo jih deležni tudi z vaše strani, gospa Lidija, bo vaše korito očitno še dolgo prazno?

MG