LMŠ dokončno na smetišče? Šarec se je “prodal” za Svobodo?

Šarec marjan
zajem slike. youtube
Organi stranke LMŠ bodo odločali o združitvi z Gibanjem svoboda

Zbor članstva LMŠ bo danes kot najvišji organ stranke, kar na  na daljavo odločal o združitvi s stranko Gibanje Svoboda. Tako se je Šarec, ki je na volitvah potopil svojo stranko, “prodal” za Svobodo?


LMŠ odhaja na politično smetišče

Marjan Šarec rešuje svojo stranko LMŠ pred propadom. Tako se je za ceno ministrovanja in nekaj službic, po katastrofi na volitvah prodal Gibanju svoboda in uničil še tisto malo, kar je od stranke ostalo. Robert Golob, pa je tako s svojo stranko pridobil celo dva Evropska poslanca in nekaj mestnih svetnikov v občinah. 

S Šarčevim zborom članstva bodo stekli še zadnji koraki pred pripojitvijo LMŠ h Gibanju Svoboda, s čimer bo LMŠ prenehala obstajati. To prinaša spremembe tudi za evropska poslanca iz vrst LMŠ, Ireno Jovevo in Klemna Grošlja, ki bosta po združitvi del kvote GS. 

Na letošnjih volitvah je LMŠ s 3,72-odstotno podporo izpadel iz parlamenta. Še slabši rezultat je dosegel Šarec s svoj stranko leta 2018 na občinskih volitvah, ko ga je podprlo vsega 2,48 odstotka volivcev. Predlagani strankarski kandidati za župane pa niso dobili zadostne podpore nikjer,  niti v njegovi lastni občini, kjer je Šarec dva mandata neuspešno županoval. Da so lokalne volitve glavni argument za združevanje, se tako zdi skoraj verjetno, saj LMŠ po občinah nima niti enega župana in le nekaj občinskih svetnikov. 

V združevanje z Gibanjem svoboda, pa odhaja tudi stranka SAB. Alenki v bistvu kaj drugega kot to, zares ne obstaja.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
2.6km/h
67%
16°C
17°
14°
15°
Fri
14°
Sat
13°
Sun
13°
Mon
13°
Tue

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.