Slovenci namenili pomoč Hrvaški.

Prva pomoč, ki jo je Slovenija namenila Hrvaški po torkovem uničujočem potresu, je ob polnoči prispela v hrvaški logistični center v Jastrebarskem. Dopoldne pa so iz Uprave za zaščito in reševanje na Hrvaško poslali že novo pošiljko pomoči, predvsem šotore, postelje, grelnike in razsvetljavo. V Sloveniji sicer poteka več akcij zbiranja pomoči za prizadete prebivalce. Tudi v Mariboru.

Maribor z veliko srčnostjo v pomoč Hrvaški

Že pred 16. uro je bilo parkirišče pred Mercatorjem v Mariboru zbralo polno ljudi, ki želijo pomagati Hrvatom. Napolnili so že šest kombijev, ljudje pa še množično prinašajo stvari. Razmišljajo o dodatnih rešitvah, saj je stvari ogromno, prevoza pa ni, pravi Bojan Belna.

slika: Maribor24

Včeraj smo poročali, da bodo danes pomoč zbirali tudi v Mariboru, in sicer na parkirišču Mercator center pri Grill Ranca na Taboru.

Bojan Belna: “Zadovoljni smo. Pozitivno sem presenečen. Ljudi je več, kot smo pričakovali. Mislili smo, da se bo proti Hrvaški odpravil en kombi, sedaj kaže, da bo na pot odšlo šest kombijev. Ker takšne gneče nismo pričakovali, iščemo dodatne rešitve.”

Hrvaški v pomoč tudi ostala Slovenija!

Osebe, ki potujejo v Republiko Hrvaško zaradi pomoči pri reševanju in odpravi posledic zaradi potresa in se vračajo najpozneje v 48 urah po prehodu meje, ne potrebujejo negativnega izvida testa niti za njih ne bo odrejena karantena.

Hrvaški so na pomoč poleg Slovenije priskočile tudi druge evropske države, med drugim Avstrija, Italija, Grčija, Romunija, Češka, Švedska in Srbija.

slike, vir: Maribor24, twitter, osebni arhiv

PM