Maribor – Pobrežje: Levičarska slovenska vlada v odhajanju umešča migrante brez vednosti krajanov

migranti-
slika je simbolična

Slovenska vlada v odhajanju namerava v naslednjih dneh v Maribor naseliti 21 novih migrantov, ki naj bi bili nastanjeni v mariborskem Pobrežju. Za to so se dogovorili z mariborsko mestno upravo pod vodstvom župana Andreja Fištravca.

Pri tem pa v pogovore niso želeli vključiti članov Sveta Mestne četrti Pobrežje, na pogovor jih sploh niso povabili. Po naših podatkih je mariborski podžupan Zdravko Luketič predsednike mestnih četrti obvestil, da se je udeležil sestanka vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov (vodi ga Mojca Špec Potočar, članica SMC, doma iz Novega mesta). Predlagal naj bi, da na sestanek povabijo tudi njih, kar pa naj ne bi želeli storiti. Vprašanje, ki se tu postavlja je, zakaj se je Luketič tega sestanka sploh udeležil in zakaj ni vztrajal na sestanku s predstavniki četrtnih skupnosti. Kar pomeni, da je tudi Luketič pogrnil na celi črti.

Za mnenje o tem, kar se dogaja v Mariboru, smo zato vprašali mag. Zvoneta Zinrajha, ki nam je povedal naslednje:

Mag. Zvone Zinrajh

“Vlada v odhajanju in njen resor za notranje zadeve, ignorantsko in nečloveško ravnata s svojimi sodržavljani. Tako kot že mnogokrat.

Tokrat sledi “evropski” razdelitvi migrantskih kvot, ki jih bo te dni pripeljala tudi v Maribor, na območje že tako občinsko in sicer zapostavljene mestne četrti Pobrežje.

Seveda krajanov Pobrežja, ki jih to najbolj zadeva in skrbi, ni nihče nič vprašal. Niti seznanil. Tudi pobreško “vlado” – Svet mestne četrti ne.

Še več, sodelovanje ožje lokalne skupnosti na razgovorih v MO Maribor in Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov oz. MNZ je bilo nezaželeno.

Krajani Pobrežja, zvesti davkoplačevalci, z ustavno in siceršnjo pravico po bivanju in odločanju o svojem kraju, so bili torej prezrti, ignorirani s strani tistih, ki bi morali skrbeti za dobrobit vseh Slovenk in Slovencev.

Najprej je treba poskrbeti torej za nas, Slovence. Da otroci ne bodo lačni in deležni vsaj občasno kakšnega priboljška, da bodo mladi delali doma – ne v tujini, da zaposleni ne bodo na minimalcu, da bodo upokojenci prejemali dostojno in pošteno pokojnino, da bodo bolni prišli na vrsto pri zdravniku takrat, ko bodo zboleli, da bo brezdomcev na slovenskem čim manj. Ko bo vse to urejeno, bomo pričeli razmišljati, kako pomagati drugim, pomoči potrebnim.

Odločno odklanjam(o) in obsojam(o) način občevanja aktualne vlade z lastnimi državljani.”

Zinrajh je povedal, da kot prvi protestni korak za jutri, v ponedeljek, 23. julija 2018, ob 18. uri v prostorih Mestne četrti (MČ) Pobrežje, Kosovelova 11, Maribor, sklicujejo izredno sejo Sveta MČ Maribor Pobrežje. Obravnavali bodo problematiko migracij.

Skupina osmih migrantov pred vhodom v mariborsko javno kuhinjo.

V zadnjih dneh pa se je tudi razvedelo, da so v Mariboru že navzoči migranti in se prosto sprehajajo po mestu.

Ena od bralk je tako poslala fotografijo skupine osmih migrantov, ki so bili namenjeni v javno kuhinjo.

Maribor se torej v času županovanja Andreja Fištrovca počasi že spreminja v migrantsko mesto.

M. B.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.