Maribor zaključil priprave v Turčiji

Vir: http://www.nkmaribor.com/novice/?id=7466

Nk Maribor je pripravljalno fazo v turškem Beleku zaključil z dvema porazoma in štirimi neodločenimi rezultati. Pred tem so Mariborčani doma že odigrali štiri pripravljalne tekme in vse zmagali. Aktivnosti v turški bazi je začelo 31, končalo 30 igralcev. Na seznamu poškodovanih je le Blaž Vrhovec.
Trenerjeva ocena priprav je pozitivna.

“Gledano v celoti so priprave dosegle namen. Imeli smo odlične pogoje za delo, odigrali 6 tekem proti v tej fazi zahtevnim nasprotnikom. Fantje so dobivali minute tako na treningih kot na tekmah. Vemo, kje smo. Vemo, česa ne počnemo dobro in v katerih segmentih smo na dobri poti.” (Nk Maribor)
V prvem krogu Prve lige, 25. 2. , v Maribor prihaja moštvo Olimpije. Tekma bo imela velik pomen, saj sta ekipi v ligi točkovno izenačeni na prvem mestu, tako da bi Maribor v primeru zmage Olimpiji pobegnil na tri točke razlike.

V zimskem prestopnem roku se je iz italjanske Novare v Maribor vrnil napadalec Gregor Bajde, zapustila pa sta ga Erik Janža, ki je prestopil v češko Viktorio Plzen in Nigerijec Sunny, ki je odšel na posojo v izraelski Hapoel Kfar Saba. Medtem ko v Mariboru ni prišlo do veliko sprememb, pa so v Olimpiji pozimi veliko kadrovali. Odšlel je njihov prvi strelec Miha Zajc. Klub so zapustili tudi napadalec in nekdanji igralec Maribora Etien velikonja in branilca Dejan Kelhar ter Antonio Delamea Mlinar. V Ljubljano se je vrnil otrok Olimpije in slovenski reprezentant Branko Ilič. Zanimivo Olimpijino okrepitev in veliko neznanko predstavlja nekdanji igralec Milanove mladinske šole Kingsley Boateng. Zanimivo bo videti, ali lahko se Olimpija lahko s prevetreno ekipo kosa z ne preveč atraktivnim, vendar pa čvrstim in uigranim Mariborom.

Domače pripravljalne tekme:
18.1. Nafta 2:1 (Vršič, Bohar)
21.1. ZTE Zalaegerszeg 3:1 (Sunny, Štor, Sallalich)
24.1. Kapfenberger SV 5:0 (Vršič 2, Defendi, Novaković, Meusburger – avtogol)
28.1. HNK Gorica 4:1 (Novaković 2, Tavares, Hotić 11m)

Priprave v Turčiji:
1.2. Arsenal Tula 1:1 (Pihler)
4.2. BATE Borisov 0:0
6.2. Oleksandriya 1:1 (Bohar)
8.2. Ludogorec 2:2 (Zahović 2x)
10.2. FC Slovačko 0:1
11.2. Budućnost Podgorica 1:3 (Bajde)