Mariborčan, glavni organizator sumljivih bančnih poslov

 V zvezi s sumom korupcije pri sklepanju bančnih posojil, so po obsežnih hišnih preiskavah v Mariboru, Ljubljani in Kranju, pridržali eno osebo. Glavni organizator sumljivih bančnih poslov naj bi bil vodja mariborske poslovalnice Hranilnice LON Matjaž Majcan, vanje pa naj bi se ujel tudi mariborski notar Gorazd Šifrer, pri katerem naj bi morali oškodovanci deponirati zahtevani denar, poroča 24ur.

Na sedežih in poslovalnicah Nove KBM in Hranilnice LON, ter na domačih naslovih je kar110 kriminalistov in preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada včeraj od zgodnjega v Mariboru, Ljubljani in Kranju izvajalo hišne preiskave. Iskali so dokaze o storitvi skupno 11 kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja in sprejemanja podkupnin oziroma daril.

Predkazenski postopek poteka za 13 osumljencev, 12. so včeraj tudi začasno  odvzeli prostost, ena osumljena oseba pa še zmeraj ostaja v pridržanju.

V sumljive bančne posle naj bi bilo vpletenih pet domnevno podkupljivih bančnikov Hranilnice LON in Nove KBM. Šlo naj bi za odobritev posojil, nakar naj bi od posameznikov zahtevali podkupnine. Bančni uslužbenci naj bi v obdobju od septembra 2017 do oktobra 2018 pri opravljanju gospodarske dejavnosti (bančništva) zahtevali zase in tudi za druge soosumljence nedovoljene denarne nagrade v višini določenega odstotka, kot proti uslugo za pridobitev konkretnega bančnega posla. Skupni znesek vseh nezakonito zahtevanih nagrad znaša najmanj 400.000 evrov, pri čemer vse nedovoljene denarne nagrade niso bile izplačane.

vir. 24ur

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.