Z rdečim jezikom preveč opletajoči član Socialnih demokratov iz Maribor si je privožščil kazensko ovadbo. S svojim jezikom je namreč malo preveč opletal.

Se je mariborskemu članu SD odpeljalo?Saj ni res pa je. Predstavnikom SD se je očitno čisto strgalo? Tadej Ekart iz mariborske SD je tako na svojem Twitter profilu zapisal: “Dragi @JoeBiden, to je naš premier. Kot @realDonaldTrump, je #pokvarjen politik. V balkanskih vojnah je prodajal orožje, poskušal narediti državni udar in jemal provizije v državnih poslih z orožjem. Kot boste premagali gospoda Trumpa, bomo tudi mi na naslednjih volitvah premagali gospoda Janšo.

Javna žaljiva obdolžitev, ki si jo je privoščil Ekart na račun premierja Janeza Janše, je seveda lahko predmet tako kazenske kot odškodninske tožbe. Odvetnik Franci Matoz zagotovo že piše tožbo, piše, portal politikis

Tadej Ekart je tudi eden tistih, kateremu ukrepi vlade za zajezitev koronavirusa niso po godu. Omejevanje gibanja je označil kar za “žalitev za zdravo pamet vseh nas.” No glede na njegov izgled se strinjamo, da bi mu gibanje pomagalo bolj, kot pisanje neumnosti.

MG