Mariborska knjižnica – Opomini in zamudnine po karanteni

Slika: mb.sik.si

Obdobje dvomesečne zaprtosti Mariborske knjižnice zaradi epidemije je bilo posebna preizkušnja za vse nas.

Enote Mariborske knjižnice so se po sklepu Vlade RS morale zapreti čez noč, kar pomeni, da na datume vračila gradiva.

Marsikakšno odločitev pravijo so morali sprejeti čez noč in v negotovih okoliščinah, a so se ves čas trudili za korekten, pravičen in prijazen odnos do članov.

  • V času izredne zaprtosti od 13. 3. – 3. 5. so vse obveznosti do knjižnice mirovale.
  • Po odprtju enot so kljub možnosti vračila še do 31. 5. podaljšali obdobje  brez vseh obveznosti za naše člane. Vse obveznosti, povezane s potekom roka izposoje v  času zaprtosti, so torej dodatno mirovale od 4. 5. do 31. 5.
  • Obveznosti do knjižnice so ponovno začele teči šele s 1. 6., kar je skoraj 1 mesec po ponovni odprtosti. Obdobje brez zamudnin in opominov smo tako podaljšali do skrajnega roka, ki nam je še dopuščal vzdržno poslovanje.
  • Z opomini, ki so jih prejeli uporabniki izključno za gradivo, ki je bilo izposojeno že pred epidemijo, želimo poskrbeti, da si to gradivo ponovno lahko izposodijo tudi drugi člani.

Po odprtju še ohranjamo določene ugodnosti, kot je na primer 28 dnevni rok izposoje in podaljšanja.

V  primeru, če želite dodatna pojasnila ali če morebitnih terjatev, povezanih s preteklim rokom izposoje, ne morete poravnati, to sporočite na naslov [email protected].

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
20°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.