Mariborska knjižnica: ostalo je samo pri obljubah!

slika je simbolna

Obisk ministra Prešička

Zadnje čase se ministri in delegacije iz Ljubljane kar podajajo kljuke in hodijo v Maribor. No tokrat se niso hodili slikat na občino, ampak se je mudil v Mariboru kulturni minister Dejan Prešiček. Tisti minister, zaradi katerega naj bi si zaradi njegovega šikaniranja, življenje vzel, eden od zaposlenih na ministrstvu za kulturo.

Preberite tudi: Žalostno: Ko si zaradi šikaniranja ministra vzameš življenje?

Obljube so, denarja ni

Problematika knjižnice se vleče že zelo dolgo. Po poteku gradbenega dovoljenja za prostorsko umestitev posodobljene knjižnice so propadli številni načrti, tako gradbeni, kot finančni. Vendar pa (čeprav je bilo hvaljenja o pomoči države zelo veliko) občina čaka na evropska sredstva. Minister Prešiček, je jasno povedal, da se bodo sredstva lahko črpala šele med leti 2020 in 2026. Tako ostaja verjetnost, da bo moralo mesto na knjižnico čakati še nekaj let.

Problematika prostorske stiske se zna še precej zavleči. Saj je hkrati z odhodom župana Fištravca poteklo tudi gradbeno dovoljenje, novo pa je na vidiku šele konec poletja 2019. Največji trn v peti za prostorsko rešitev Rotovške knjižnice pa morda ni slednje, pač pa finančna sredstva, ki na voljo še ne bodo tako kmalu.

Pa smo spet pri obljubah. Ali pa bomo raje zgradili 4 nove mostove, kot da bi uredili knjižnico? Odgovor se ponuja sam po sebi!

SIFA

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.