Mariborska knjižnica se seli v Probanko

Mariborski mestni svetniki so na izredni seji odločili, da se Mariborska knjižnica seli v prostore bivše Probanke na Trgu Leona Štuklja. Mestna uprava sedaj lahko začne s pripravo dokumentov in postopki za preselitev knjižnice.

Na podlagi zahteve Ministrstva za kulturo je bilo sprejetje dokumenta identifikacije investicijskega projekta umeščanja knjižnice potrebno, da lahko MO Maribor počrpa sredstva, ki so bila s strani države namenjena za reševanje prostorske stiske mariborske knjižnice. Država je denar, 2,67 milijona, namenila za izgradnjo nove knjižnice na Rotovškem trgu in ne za preselitev knjižnice.

Svetniki so na seji sprejeli sklep, da se za oblikovanje kriterijev in meril za izvedbo analize SWOT, ter kasneje za pogajanja z DUTB o ceni stavbe, oblikuje petčlanska komisija, ki bo sestavljena iz dveh članov mestnega sveta, dveh članov uprave in enega cenilca iz vrst Združenja cenilcev Slovenije. V komisijo sta kot člana mestnega sveta določena Melita Petelin in Stojan Auer.

Ureditev primernih prostorov mariborske knjižnice je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec želel izpeljati že od nastopa mandata. S sedanjim predlogom preselitve knjižnice v prostore bivše Probanke, so prepričali tudi vodstvo mariborske knjižnice, ki soglaša s tem predlogom.

Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice, je po seji mestnega sveta povedala: “Deset let smo se trudili za preselitev knjižnice. Realno gledano projekt novogradnje na Rotovškem trgu danes žal več ni mogoč, knjižnica pa zaradi dotrajanosti prostorov ne more več čakati. Vesela sem, da je dokument potrjen, čeprav smo s tem zdaj šele na začetku. Le upamo lahko tudi na dober konec, da bo vsaj ta projekt uresničen.”

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.